Camping, café, restaurant en hotel volgend jaar weer duurder door nieuwe wet

Skitterphoto / Pixabay

De prijzen in hotels, restaurants, cafés en op campings zijn dit jaar al behoorlijk gestegen, en daar komt volgend jaar nog een verhoging bovenop. Dat verwachten economen van ABN Amro, na een onderzoek naar de sector.

Belangrijke oorzaak van de verwachte prijsverhogingen is de arbeidsmarkt in balans, die volgend jaar januari ingaat. Het doel van de wet is om bedrijven te stimuleren mensen niet flexibel in te , maar vast in dienst te nemen.

De wet zal volgens de economen vooral voor horecabedrijven het inhuren van personeel duurder maken. Dat is namelijk de sector met het hoogste aantal flexibele contracten: bijna de helft van het personeel werkt er op deze manier, onder meer omdat er in de zomer meer werk is dan in de winter.

Nieuwe wet

Als gevolg van de nieuwe wetgeving zullen de personeelskosten voor veel horecaondernemers omhoog gaan. Zo moeten ze voor flexibele krachten boven de 21 jaar meer WW- betalen. En ze moeten vaker uren uitbetalen, ook al blijkt personeel op het laatste moment toch niet nodig te zijn.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Trump krijgt zijn zin: VS krijgt eerste renteverlaging in 10 jaar

Centrale bankiers forceren recessie/depressie: De bevolking loopt met open ogen in de val