in

Canada stopt uitrol van AstraZeneca-vaccin voor mensen jonger dan 55 jaar, wegens “grote onzekerheid” en bloedstolsels

Covid  Syringe Vaccination Virus  - Gajju_M / Pixabay
Gajju_M / Pixabay

heeft het gebruik van het AstraZeneca- opgeschort voor personen jonger dan 55 jaar, omdat het zich zorgen maakt over de veiligheid na een aantal meldingen van ernstige bloedstolling bij ontvangers in Europa.

De maatregel komt na een aanbeveling van Canada's National Advisory Committee on Immunization op maandag, die opriep tot een pauze om tijd te kopen om de veiligheidszorgen te evalueren, met name over een zeldzame bloedstollingsaandoening bekend als vaccin-geïnduceerde protrombotische immuun trombocytopenie, of VIPIT.

Er is aanzienlijke onzekerheid over het voordeel van het verstrekken van AstraZeneca Covid-19- aan volwassenen jonger dan 55, gezien de mogelijke risico's in verband met VIPIT,” zei Shelley Deeks, die fungeert als vice-voorzitter van het Nationaal Adviescomité.

De aanbeveling werd ingegeven door nieuwe gegevens uit Europa die suggereren dat het risico op bloedstolling bij AstraZeneca ontvangers kan oplopen tot één op 100.000, ver boven het één op 1 miljoen cijfer dat eerder werd geschat door onderzoekers, zei Deeks.

Ze voegde eraan toe dat de meeste Europese patiënten die met bloedklonters te maken kregen, vrouwen onder de 55 jaar waren, en dat het sterftecijfer onder degenen die bloedklonters ontwikkelen, tot 40% ….

Lees verder bij de bron: DissidentNL


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paypal Logo Brand Pay Payment  - mohamed_hassan / Pixabay

Amerikaanse PayPal gebruikers kunnen met cryptovaluta betalen bij 29 miljoen bedrijven

Vaccine Puzzle Healing Medical  - geralt / Pixabay

Enorme hoeveelheid vaccinatie doden in EU