in

Cash?? : Betalen met je vinger, motto ’cash in je vinger’

via telegraaf.nl

Vergeet uw pincode en bankpas, het zijn technologieën uit het verleden. In Engeland en Polen werken banken al met hypermoderne scanapparatuur die het bloedvatpatroon in de vinger leest om de identiteit van de klant vast te stellen. Nederlandse banken maken er voorlopig echter nog geen haast mee.

De bloedvattechniek is een vorm van biometrische beveiliging. Even accuraat als de irisscan maar veel goedkoper, veiliger dan vingerafdrukken en tegelijk letterlijk een stuk handiger dan pinnen met een plastic bankpas. In de VS wordt de techniek al gebruikt in atoomenergiecentrales en biohazard-fabrieken.

In Europa loopt Polen voorop in de toepassing van de techniek. Dit jaar worden er al 2000 nieuwe pin- en betaalautomaten in supermarkten uitgerust met de vingerscan, een operatie die gepaard gaat met een marketingcampagne met het motto ’cash in je vinger’.

via Telegraaf.nl.

foto via Telegraaf.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
29093497311

Russische ambassade daagt NAVO uit op Twitter

11628173555 8e378d3069 gevangenis1

Klacht over jeugdgevangenis wordt afgekocht met Big Mac