in , , ,

Cash onder druk door toenemende plofkraken

838736868 b713386c1e pinnen1

Hoe langer de huidige plofkrakenplaag aanhoudt, des te groter wordt de kans dat geldautomaten een rariteit worden in het straatbeeld.

„De toegankelijkheid en beschikbaarheid van contant geld kan in het gedrang komen”, waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

„Elke werkdag een plofkraak. Een keer zelfs twee”, verzucht een woordvoerder van ABN Amro over de afgelopen week. De bank maakte gisteren een begin met het weghalen van een tiental geldautomaten in het land vanwege de aanhoudende serie aanslagen.

Naar verluidt betrof het zo’n vijftig van de in totaal duizend flappentappen van ABN Amro.

Al enkele jaren lang halen banken hun geldautomaten weg na een of meerdere plofkraken. Steeds vaker gebeurt dit op verzoek van omwonenden, vanwege de enorme schade die de zware explosieven ook in de omgeving aanrichten.

De afgelopen jaren keerde ongeveer de helft van de opgeblazen machines niet terug, zo onthulde De Telegraaf onlangs. Voor het rigoureuze besluit van ABN Amro stond het percentage voor dit jaar al op 60 procent.

Het weghalen leidt wel tot een nieuw probleem, namelijk: waar kun je nog terecht voor contant geld? „Zo lang er in de samenleving behoefte is aan contant geld, hebben banken de maatschappelijke verantwoordelijkheid om geld via automaten bereikbaar te houden”, erkent de NVB.

„Maar als deze trend zich voortzet, …

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jihad ned

Jihadverdachte kon rustig aanschuiven bij de burgemeester in Hilversum

ee3db00b2af61c3e81584d04ee44408be273e7d01fb5104294f1 640 patient

Gaan we weer: Nieuwe poging landelijk digitaal patiëntendossier