in ,

CBP vernietigend over databeveiliging ziekenhuizen, EPD wel veilig?

In veel ziekenhuizen wordt verouderde software gebruikt voor medische apparatuur, waardoor niet gegarandeerd kan worden dat medische gegevens veilig zijn. Hierdoor bestaat het risico dat hackers deze gegevens op het netwerk kunnen stelen, vernietigen of wijzigen.

Dat is naar boven gekomen in een onderzoek van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) naar de beveiliging van patiëntgegevens. Het CBP deed onderzoek naar aanleiding van een beveiligingslek bij het GHZ, waardoor in 2012 de patiëntendossiers van 47 mensen op straat kwamen te liggen.

Oorzaak voor de problemen bleek het gebruik van verouderde software zoals Windows 2000 of Windows XP. Deze software is zo oud dat hij niet meer ondersteund wordt en dat beveiligingsproblemen niet meer opgelost worden.

Uit navraag van het CBP bij de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ) bleek dat er  ,,een aanzienlijke hoeveelheid ziekenhuizen” verouderde software gebruiken.

Lees verder via PrivacyNieuws – CBP vernietigend over databeveiliging ziekenhuizen | PrivacyNieuws.

 

Foto via [nivs]


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Handig digitalisering, privacy weg: Slimme camera registreert afwijkend gedrag in kinderopvang

Hulpsites schenden privacy massaal, slechts 1 website in orde