in ,

CBS: Griep leidt tot hoger ziekteverzuim (No shit sherlock)

De langdurige griepgolf waar Nederland dit jaar mee te maken had, heeft in het eerste kwartaal meer werknemers ziek thuis gehouden dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het ziekteverzuimpercentage steeg van 4,0 naar 4,4. Dat betekent dat gemiddeld 44 van de duizend werknemers zich in het eerste kwartaal ziek hadden gemeld.

Heviger

Griep in het land leidt altijd tot een hoger ziekteverzuimpercentage, vooral in het eerste kwartaal. “Dit jaar was de griepgolf heviger dan vorig jaar”, licht een woordvoerder van het CBS toe.

Sectoren met relatief veel oudere werknemers scoren in ‘de griepperiode’ traditioneel een hoog ziekteverzuimpercentage. Een voorbeeld hiervan is het onderwijs (5,6). Hier speelt ook mee dat in sectoren met omvangrijke instellingen en bedrijven de kans op besmetting groter is “omdat je met veel mensen in aanraking komt”. Dat verklaart ook mede de relatief hoge verzuimpercentages in (5,5) zorgsector (5,6) en bij de (5,8) in het eerste kwartaal.

Lees verder via: Skipr

Photo by clappstar


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU economie gaat lekker hoor: Duitse inflatie loopt sterk terug

Van Rijn: ‘Meer tijd nodig voor herstel pgb-systeem’ (alweer?)