in ,

CBS: Nederland is paradijs op aarde! ‘Verdere stijging tevredenheid en geluk nauwelijks mogelijk’

pasja1000 / Pixabay

Straalt het zonnetje bij u ook zo hard naar binnen dat uw woonkamer ‘s nachts nog licht geeft? Bij het CBS wel! Negen op de tien volwassen Nederlanders zeggen tevreden te zijn met hun leven.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de thermometer weer tussen de billetjes van de maatschappij gestopt, en ging tevredenheid en geluk onder Nederlanders meten.

Natuurlijk levert dat soort onderzoeken percentages op die vergelijkbaar zijn met verkiezingsuitslagen in autoritaire staten. Zo was in 1997 onder 18- tot 25-jarigen maar liefst 91 procent gelukkig, terwijl dat nu 86 procent is.

Ook 55-plussers worden dagelijks wakker met een grijns die meer en meer wegheeft van een mislukte operatie, en zegt maar liefst 89 procent gelukkig te zijn.

Een van de grootste bijdragen aan de toename van gemeten geluk, komt door mensen met een niet-westerse achtergrond. Ondanks al het gemekker over en de hele dag door, maakt het mensen blijkbaar wel gelukkig dat ze een krijgen en niet langer in een land leven waar hun huis iedere dag nieuwe kogelgaten krijgt. Wat een verrassing.

De kan zichzelf weer mooi op de borst kloppen. Maandenlange wachtlijsten in de , toenemende psychische klachten, onzekerheid over en een belastingdruk van wat, 40 procent? ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Partijen staan open voor grotere anonieme giften dan wettelijk is toegestaan

Pampers en Huggies komen met “slimme” luiers ondanks gezondheidswaarschuwingen, privacy- en beveiligingsproblemen