in , ,

CBS: ‘Steeds meer mensen met financiële problemen’

In het nieuwe rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal mensen dat in Nederland in leeft, nog steeds stijgt. Hoewel de aantrekt en de werkloosheid daalt, blijven honderdduizenden Nederlandse bijstandsgezinnen in relatieve armoede leven.

Volgens statistiekbureau CBS is het aantal huishoudens in ons land dat langdurig (vier jaar of langer) van een laag inkomen moet rondkomen in één jaar tijd met 15.000 toegenomen tot 224.000. Dat komt neer op 3,3 procent van alle huishoudens.

In totaal hebben 590.000 huishoudens een ‘laag’ inkomen, ofwel 8,2 procent van alle gezinnen. Volgens de definitie ligt die inkomensgrens op 1030 voor een alleenstaande op maandbasis, 1370 euro voor een alleenstaande ouder met één kind en 1940 euro voor een paar met twee kinderen.

Volgens het statistiekbureau is de armoede het grootst in , Groningen en . De gemeente Rozendaal (Gelderland) telt relatief het laagst aantal huishoudens met een klein inkomen.

Van alle werkenden, lopen zzp’ers volgens het CBS het grootste risico op armoede. Van hen moet ruim 9 procent het met geringe inkomsten doen. Daarbij geldt, hoe korter de werkweek, hoe hoger het risico op (langdurige) armoede.

In de 28 landen van de EU is 23,4 procent van de bevolking, namelijk 117,5 miljoen, blootgesteld aan het risico op armoede en sociale uitsluiting …

Lees ook eens verder bij de bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fred
3 jaren geleden

Banken en openbaar zijn de grootste ellendelingen – allemaal aangestuurd door Rutte [de ADHD figuur] met zijn pinokio-neus, De man is en nar. welke continu en “opvallend vaak” – 6x per jaar dat de economie aantrekt ???

Zo rommelt minister Ollongren Nederland de EU-censuur in

Multiresistente TBC reist mee met migranten