in ,

CBS: ‘Syriërs, Somaliërs en Eritreërs zitten hier bijna allemaal in de bijstand’

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bevestigt het beeld dat sommige bevolkingsgroepen het bijzonder lastig hebben bij het integreren, en dan vooral op de arbeidsmarkt.

Het is weer januari, die tijd van het jaar dat elke mogelijke organisatie met cijfertjes komt over het afgelopen jaar, of over jaren daarvoor. Die traditie volgt ook het CBS, dat ons op deze woensdag verblijdt met nieuwe informatie over de stand van zaken wat betreft de arbeidsparticipatie. Nou ja, ‘nieuwe informatie’: eigenlijk is het, helaas, hetzelfde verhaal als elk jaar.

De cijfers liegen er namelijk niet om: sommige groepen lukt het simpelweg niet om hier aan het werk te komen. In plaats daarvan zitten ze en masse in de , op jouw en mijn kosten dus. Vooral Syrische, Eritrese en Somalische nieuwkomers lijken niet bijzonder succesvol:

Ook huishoudens met een hoofdkostwinner van Somalische komaf hadden met 62 procent vaak een laag inkomen. Het merendeel van de huishoudens met een Syrische, Somalische of Eritrese achtergrond heeft een laag inkomen omdat de bijstand hun voornaamste bron van inkomen is. Bij huishoudens uit , Afghanistan en was het armoederisico eveneens relatief groot.

Want is dit allemaal verrassend? Natuurlijk niet. Want zelfs als die mensen al vaardigheden hebben waar we hier wat aan hebben – wat vaak simpelweg niet het geval is door een gebrek aan opleiding – hebben ze de juiste diploma’s niet, en spreken ze de taal niet. Juist daarom is het zó belangrijk om ervoor te zorgen dat asielzoekers – die elk recht hebben om hun landen te ontvluchten – in hun eigen regio opgevangen worden.

Dáár kennen ze de gebruiken, dáár kennen ze meestal de taal en dáár kunnen ze dan ook met zo weinig mogelijk problemen integreren. Op de arbeidsmarkt, maar eigenlijk op elk vlak. En wanneer zij kunnen aarden, wordt uiteindelijk iedereen daar beter van.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/01/cbs-syriers-somaliers-en-eritreers-zitten-hier-bijna-allemaal-in-de-bijstand/

Lees ook eens verder bij de bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
W. Wakker
3 jaren geleden

Dat is toch vreemd want Merkel bezwoer dat hoogopgeleide mensen zouden komen die de economie zouden gaan versterken. Het komt er nu dus op neer dat de Nederlandse (en ook Duitse) bevolking naast alle wangedrag en vernielingen harder en langer moet werken om de zogenaamde vluchtelingen in de bijstand te kunnen houden. Hoog tijd om politici ter verantwoordling te roepen die deze gigantische blunder op hun geweten hebben en ze vervolgens uit hun ambt te zetten. En uiteraard gaan onze “vakantiegangers”, uiteraard met een leuke vergoeding voor het ongemak en eten voor onderweg met de eerste boot weer terug.

EU-parlement start onderzoek naar glyfosaat

Historische uitspraak Europese Hof over vaccinatie, Big Pharma kan zijn borst natmaken