CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft ‘geheime bewijsstukken’ over Turkse wapenleveranties aan ISIS en Al Qaida

-Kamerlid Pieter Omtzigt liet dinsdag weten in het bezit te zijn van ‘geheime bewijsstukken’ over Turkse wapenleveranties. De stukken zijn overhandigd aan minister Ivo Opstelten (Justitie) en Dick Schoof, de nationaal coördinator terrorisme. Het is nog maar de vraag of het kabinet hierover een nieuw oordeel gaat vellen.

Aan wiens kant staat Turkije eigenlijk? Officieel is Turkije een NAVO-bondgenoot in de strijd tegen de jihadisten van ISIS en Al Qaida.

De bewijsstukken waarover Omtzigt beschikt zijn twintig pagina’s van de Turkse officier van justitie in Adana. De man is uit zijn functie ontheven en de stukken zijn in Turkije staatsgeheim verklaard. Lokale media mogen er niet over berichten. Twitteraccounts van journalisten die de documenten toch online hebben gezet, zijn afgesloten. Wie goed zoekt, vindt de stukken nog wel, onder meer op het YouTube-kanaal van de hackersgroep Anonymous.

Lees verder via de Volkskrant.

Hoeveel sterren geef jij aan dit stuk?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50

Heeft dit stuk toegevoegde waarde? Deel en vertel het verder!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Reageer mee...

Eén reactie op “CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft ‘geheime bewijsstukken’ over Turkse wapenleveranties aan ISIS en Al Qaida”

  1. Sem schreef:

    kijk uiit pieter

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close