in , , , , ,

CDA wil dat AIVD ongericht het internetverkeer over kabel kan aftappen

8201987336 efe81e3cce router1

CDA-leider Sybrand Buma wil dat de AIVD het internetverkeer over de kabel ongericht kan aftappen. Buma deed zijn uitspraak naar aanleiding van de aanslagen in Brussel en herhaalde daarmee de oproep die hij vorig jaar ook al deed.

De CDA-leider hekelde in een interview met BNR de manier waarop er informatie over terreurverdachten wordt uitgewisseld en wijst naar de bevoegdheden van de AIVD die tekort zouden schieten. Vorig jaar presenteerde het kabinet een wetsvoorstel waardoor de AIVD en MIVD meer bevoegdheden krijgen en ongericht internetverkeer mogen aftappen.

De huidige Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2002 (Wiv 2002) staat de AIVD en MIVD alleen toe om in de ether ongericht alle signalen af te tappen en de gegevens te verwerken.

Tegenwoordig verloopt echter de meeste telecommunicatie via de kabel. Het wetsvoorstel moet echter nog door de Eerste en Tweede Kamer worden behandeld.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Zo blijkt maar weer, grijp elke “crisis” aan om de burgers te onderdrukken en te bespieden.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0ea46bc9c37c7feb 640 euro

Geld, geld, geld…

bew politie

Onveiligheid: Steeds meer politiekogels op straat