in

Centrale banken hebben alle instrumenten grotendeels verbruikt: Negatieve rente gaat het financiële systeem ruïneren

stevepb / Pixabay

Centrale hebben hun instrumenten al grotendeels gebruikt en hebben niet veel mogelijkheden meer om een wereldwijde economische crisis op te vangen. Daarvoor waarschuwde Christian Sewing, de topman van Deutsche Bank, eerder deze week tijdens een conferentie voor bankiers in Londen.

Hij zei dat centrale banken als de en de Federal Reserve geen conventionele instrumenten meer over hebben in een volgende crisis.

Sewing bekritiseerde het besluit van de ECB om de rente nog verder te verlagen. Hij zei dat er onder economen een brede consensus is dat een nog lagere rente maar weinig effect zal hebben.

Volgens hem zijn er weinig klanten bij Deutsche Bank die meer gaan investeren als de kosten om te lenen 10 basispunten lager worden.

Negatieve rente

De topman van de grootste bank van liet zich eerder ook al zeer negatief uit over het monetaire beleid. Begin deze maand zei hij dat een negatieve rente het financiële systeem op lange termijn zal ruïneren.

Ook zei hij dat nieuwe renteverlagingen door centrale banken maar weinig resultaat zullen opleveren. Toch besloten zowel de ECB als de Federal Reserve deze maand de rente verder te verlagen.

Deutsche Bank worstelt nog steeds met de gevolgen van de . Niet alleen heeft het imago van de bank door verschillende schandalen schade opgelopen, ook moet de bank drastisch bezuinigen om de winst op peil te houden.

Zo wil ze 18.000 banen schrappen om kosten te besparen. Het aandeel van de bank is de laatste jaren fors gedaald, net als dat van veel andere Europese banken.

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rutte weg en JanC er in !!!
1 jaar geleden

Tja … als de grote corporaties en de rijke elite hun inkomsten niet willen delen dan kunnen de burgers ook niet kopen …. De elite van banken en grote corporaties bezitten nu meer dan 95 % van alle aardse bezittingen. Een lage rente gaat dat probleem niet oplossen. Er zit niet anders op dan dat de werkers meer loon krijgen … en dat hadden ze al lang en veel eerder moeten krijgen.

En het zou ook enorm helpen als er veel minder geld naar de wapenindustrie gaat. Oorlogen maakt de rijken rijker … maar de prijs wordt altijd door de burgers betaald.
De banken doen nu wel zielig, maar wie leenden de landen (fractioneel – dus gratis geld printen) geld om wapens te kopen. En zaten de banken niet zelf achter veel oorlogen?
En nu willen de banken geld terughalen bij de burgers? We zijn niet achterlijk !!!!

De verplaatsing van de industrie naar China was vooral voor de elite een enorme inkomstenbron omdat de multinationals produkten goedkoop maakten en duur verkochten. Nu zitten de westerse landen met een enorm probleem want de werkgelegenheid en de produktie bedrijven zijn weg. Dit alles dank zij de grote multinationals.

En wat te zeggen als we in plaats van naar dure windmolens en zonnepanelen direct overstappen naar Thorium LFTR. Veel schoner, veel efficiënter, goedkoper, en intrinsiek veilig (stuurt altijd naar de veilige toestand zonder extern ingrijpen), energie voor 10000 jaren. IN 1960 ontwikkeld en weggestopt door de elite.

De banken en multinationals zijn de burgers heel veel schuldig.

Ik voorspel dat met dit pakket van maatregelen de problemen snel over zullen zijn.

JanC for president !!!!

MH17: Minister Blok moet (met tegenzin) onderzoek naar luchtruim van Oekraïne doen

Boeren met een kluitje in het riet gestuurd en zijn daarmee tevreden