in , , , , ,

CETA? Onze rechten en veiligheid als consument gaan eraan! Nederland heeft NU de kans om CETA af te keuren

14248919401 a788f751b9 ceta Troje

Binnenkort stemt Nederland over CETA, het vrijhandelsverdrag met Canada. Als dit verdrag wordt ingevoerd, zullen onze rechten als consument nog verder achteruit kachelen.

Bedrijven kunnen via geheime ‘onderhandelingen’ (lees: geheime rechtszaken) landen dwingen om bepaalde producten, die nu verboden zijn in Nederland vanwege bijvoorbeeld de volksgezondheid, toch op de markt toe te laten.

Als Nederland dan alsnog zou weigeren moeten die bedrijven schadeloos worden gesteld.

Ofwel wat er ook gebeurt, de consument is altijd de klos, daar bij volharding van de weigering door Nederland, de enorme schadevergoedingen van vele miljoenen ten koste gaan van door ons opgebracht belastinggelden!!

De onderhandelingen over dit soort zaken zijn geheim voor het enige onderdeel van de EU dat wij ‘kunnen kiezen’ (‘t is maar hoe je het bekijkt….) het EU parlement, dat geen inspraak heeft in de onderhandelingen.

Foodwatch noemt dom genoeg ook glyfosaat als voorbeeld, een landbouwgif dat mede verantwoordelijk is voor het uitsterven van insecten en een enorm aantal kankers heeft veroorzaakt bij degenen die het spul verspreiden.

Glyfosaat dat volop gebruikt wordt in Canada (en hier dus niet, althans volgens foodwatch), echter de komende jaren mag glyfosaat, het hoofdbestanddeel van Roundup, nog dik 4 jaar lang gebruikt worden in de professionele land- en tuinbouw.

Ofwel het voorbeeld van foodwatch zou pas gaan tellen na 2024. Maakt niet uit, immers het geeft wel aan hoe ver e.e.a. gaat.. (overigens kunnen landbouwproducten van buiten de EU ook behandeld zijn met gif dat hier al lang is verboden…)

Laat je niet langer in het pak naaien door ons kabinet en parlement en al helemaal niet door de EU, zeg nee tegen CETA en laat onze flutregering weten dat je niet akkoord gaat met dit verdrag! En geeft het door ajb!

Nederland heeft NU de kans om CETA af te keuren

Samen stoppen we CETA! Doe je mee?

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
checkt telefoon

Eén op de tien jongemannen kijkt op telefoon tijdens de seks

grieks kruis tegen migranten

Bevolking op Grieks eiland Leros is het zat en blokkeert haven voor 40 migranten