in , , , , , , ,

Chemisch schandaal bij Bayer, Dow & L’oreal is ‘spelen met het leven van mensen’

qimono / Pixabay

Het gebrek aan detail in het schandaal over een schending van de EU-wetgeving inzake chemische veiligheid door grote producenten is “een groot gevaar” en geeft slechts een glimp van de werkelijke omvang van het probleem, zegt Jorgen Maier, het hoofd van een Duitse -.

“Ik dat de kans groot is dat we nu chemicaliën op de markt hebben die niet voldoende zijn gecontroleerd,” zei Maier, directeur van het Duitse NGO Forum over Milieu en Ontwikkeling, in een interview met RT. “Alle informatie die we hebben was vol met gebreken, het is verre van compleet en dit speelt met de levens van mensen.”

Het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) heeft het probleem erkend, maar zoals RT-correspondent Charlotte Dubenskij meldt, wordt het bureau nu ervan beschuldigd het schandaal onder het tapijt te vegen.

De situatie bracht Maier ertoe te zeggen dat het huidige systeem van chemische controle in de EU faalt. Eerder deze week onthulde een onderzoek van de Duitse milieugroep BUND dat meer dan 650 bedrijven “jarenlang de hebben genegeerd en ermee wegkomen, waarbij ze stoffen verkopen die hormonale , hersenaandoeningen en andere ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.”

Het enige dat we nu zeker kunnen zeggen, is dat het systeem niet goed werkt. We hebben chemicaliën die blijkbaar niet voldoende worden gecontroleerd en dat is potentieel een groot gevaar.

RT heeft contact opgenomen met verschillende van de bedrijven in het centrum van het schandaal, waaronder BASF, Dow Chemical en Henkle, maar er zijn nog geen reacties ontvangen.

Lees verder bij de bron: RT World News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Desinformatie: ‘betrouwbaar’ persbureau ANP past artikelen met ongemakkelijke feiten aan

Hilarisch en zo veelzeggend, honderden EU-burgers boos: ze niet mogen stemmen #DeniedMyVote