in , , , , , ,

China start “Schuldschande”: nieuwe app waarschuwt als je in de buurt van iemand met schulden komt

Autoriteiten in de Noord-Chinese provincie Hebei hebben een app over WeChat uitgerold die mensen kan vertellen of ze in de buurt van iemand in de schulden zijn, volgens China Daily

Het programma, toepasselijk getiteld “kaart van dubieuze debiteuren”, geeft een waarschuwing weer als iemand met een schuld zich binnen een straal van 500 meter bevindt – en toont hun exacte locatie.

Of de app de namen of foto’s van de debiteur onthult, is onbekend. Daily vermeldt ook niet hoeveel het verschuldigd is of aan wie – maar volgens de app kunnen mensen de klokkenluiden over “schuldenaren die in staat zijn om hun schulden te betalen”.

“Het is een onderdeel van onze maatregelen om onze uitspraken te handhaven en een sociaal geloofwaardige omgeving te creëren,” zei een woordvoerder van het Hooggerechtshof van Hebei, dat achter de app staat.

De ‘kaart van de dubieuze debiteuren’ is de laatste in China’s streven naar een op schaamte gebaseerd systeem van ‘sociale kredietwaardigheid’ dat al in verschillende delen van het land is toegepast. Volgens een rapport van november heeft Beijing een ambitieus plan om de Chinese burgers te controleren via een systeem van sociale scoring dat gedrag bestraft dat het niet goedkeurt.

Sommige critici waarschuwen dat het nieuwe systeem vol zit met risico’s en mensen tot weinig meer dan een robot kan reduceren, zei Bloomberg .

Hangzhou, de hoofdstad van de Chinese provincie Zhejiang, heeft eerder dit jaar zijn sociale-zekerheidsstelsel uitgerold, waarbij  ‘pro-sociaal gedrag’ wordt beloond, zoals bloeddonaties, gezonde levensstijlen en vrijwilligerswerk, terwijl diegenen worden gestraft die verkeersregels overtreden, roken en drinken en slecht praten over de

Halverwege het tweede kwartaal had China volgens de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming meer dan 11 miljoen vluchten en 4 miljoen hogesnelheidstreinen geblokkeerd voor mensen met een slechte score op sociaal krediet.

Volgens het plan van Beijing zullen verschillende instanties databases koppelen om een ​​gedetailleerder beeld te krijgen van de interacties van elke bewoner op een groot aantal financiële en sociale platforms .

In maart meldden we dat China een uitgebreid gezichtsherkenningssysteem had geïmplementeerd in 16 provincies, steden en autonome regio’s, die onheilspellend ‘SkyNet’ heet voor de ‘beveiliging en bescherming’ van het land, meldt Workers ‘Daily.

Het systeem kan 40 gelaatstrekken identificeren , ongeacht de hoeken en belichting, met een nauwkeurigheid van 99,8 procent,” meldde de  People’s Daily . ” Het kan ook gezichten scannen en vergelijken met zijn van criminele verdachten in het algemeen met een snelheid van 3 miljard keer per seconde , wat aangeeft dat  alle Chinese mensen binnen slechts één seconde in het systeem kunnen worden vergeleken .”

Tussen schuldschandalen en skynet lijkt de toekomst van China steeds dystopischer te worden naarmate de tijd voortschrijdt.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eigenlijk zijn ze een beetje zielig, die Tesla Tokkies…

Consumentenvertrouwen is omgeslagen in consumentenwantrouwen