in , ,

China stopt met import van Amerikaanse olie

industry 3197398 1280

China

 voert geen olie meer in uit de Verenigde Staten. Het is een tegenreactie op de houding van deze laatste: de handelsoorlog op de spits willen drijven. President Trump wil nog eens voor 200 miljard dollar Chinese goederen belasten. En zegt bereid te zijn àlle invoer uit dat land extra te tariferen.

Eerder in juni 2018 hief China reeds een extra tax van 25% op Amerikaanse olie. Waarop de VS een nieuwe vergelding instelde. De verhouding tussen beide landen is verworden tot een politiek spel van straffen tegen opbod.

Amerikaanse olie bedrijven: Not amused

Straffen uitdelen, de ene grootmacht aan de andere, waarbij de VS begonnen zijn begin 2018. Ter bevordering en bescherming van de nationale economie heet het. Door genoemde boycot vanwege China zal in ieder geval de Amerikaanse olie-industrie not amused zijn. Een aanzienlijke afzetmarkt gaat immers verloren.

In deze handelsoorlog wil niet één land onderdoen voor het andere. Kwestie van spierballen tonen en geen gezichtsverlies oplopen.

China gaat voor Iraanse olie

Ondertussen importeert China steeds meer olie uit Iran. Terwijl de VS net dat land willen treffen, het derde grootste lid van OPEC, door de Iraanse olie-uitvoer tot nul te laten zakken. Dit omdat Iran zich niet houdt aan eerder gemaakte afspraken over nucleaire energie, aldus de VS.

Heel wat landen weigeren mee te stappen in het Amerikaanse beleid, waardoor dit nog een hele klus zal worden. Noord-Amerika lijkt steeds meer haar rol van ‘gids’ te verliezen die alle landen verplicht zijn te volgen.

Olieprijs fors gestegen afgelopen jaar

De prijs van Amerikaanse olie (een vat ruwe olie WTI) is de afgelopen 12 maanden van zo’n 50 dollar per vat, naar ruim 70 dollar per vat gestegen. Brent Crude olie noteert momenteel boven op 80 dollar per vat.

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
belastingdienst scr1

Als ergens beveiliging aanwezig moet zijn: Belastingdienst kan beveiliging gevoelige persoonsgegevens niet garanderen

40563456314 f554aa8c9d facebook ads

Groot datalek Facebook, check of jouw gegevens zijn buitgemaakt