in , ,

China stopt met import van Amerikaanse olie

 voert geen olie meer in uit de Verenigde Staten. Het is een tegenreactie op de houding van deze laatste: de handelsoorlog op de spits willen drijven. President wil nog eens voor 200 miljard dollar Chinese goederen belasten. En zegt bereid te zijn àlle invoer uit dat land extra te tariferen.

Eerder in juni 2018 hief China reeds een extra tax van 25% op Amerikaanse olie. Waarop de VS een nieuwe vergelding instelde. De verhouding tussen beide landen is verworden tot een politiek spel van straffen tegen opbod.

Amerikaanse olie bedrijven: Not amused

Straffen uitdelen, de ene grootmacht aan de andere, waarbij de VS begonnen zijn begin 2018. Ter bevordering en bescherming van de nationale economie heet het. Door genoemde boycot vanwege China zal in ieder geval de Amerikaanse olie- not amused zijn. Een aanzienlijke afzetmarkt gaat immers verloren.

In deze handelsoorlog wil niet één land onderdoen voor het andere. Kwestie van spierballen tonen en geen gezichtsverlies oplopen.

China gaat voor Iraanse olie

Ondertussen importeert China steeds meer olie uit Iran. Terwijl de VS net dat land willen treffen, het derde grootste lid van OPEC, door de Iraanse olie-uitvoer tot nul te laten zakken. Dit omdat Iran zich niet houdt aan eerder gemaakte afspraken over nucleaire energie, aldus de VS.

Heel wat landen weigeren mee te stappen in het Amerikaanse beleid, waardoor dit nog een hele klus zal worden. Noord-Amerika lijkt steeds meer haar rol van ‘gids’ te verliezen die alle landen verplicht zijn te volgen.

Olieprijs fors gestegen afgelopen jaar

De prijs van Amerikaanse olie (een vat ruwe olie WTI) is de afgelopen 12 maanden van zo’n 50 dollar per vat, naar ruim 70 dollar per vat gestegen. Brent Crude olie noteert momenteel boven op 80 dollar per vat.

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wordt Wakker
2 jaren geleden

Een heel complexe situatie … De Cabal elite heeft de gehele US industrie overgebracht naar China met het doel om de VS te slopen. En dat is goed gelukt. China is enorm gegroeid en is wereldwijd exporteur geworden. De Cabal elite heeft giga winsten behaald door produktie in China te laten plaats vinden en te verkopen met hoge marge in de rijke landen.
Trump wil en moet de macht van de elite breken en kan dat alleen doen door de import sterk te remmen. Daar is geen andere optie wil het land niet helemaal kapot gaan.
En wat de EU betreft is de situatie volledig vergelijkbaar. De NL overheid heeft niets gedaan en heeft de export van de NL industrie laten gebeuren on der het mom van het spel van de vrije economie. En wat is er in NL nog over over anders dan wat papier schuiven en dozen transporteren? Scheepsbouw weg, electronica produktie weg, Fokker vliegtuigbouw weg …. NL heeft ook een Trump nodig in plaats van Rat Rutte.
De chinezen van hun kant hebben zoveel industrie dat zij meer ontwikkelingen in eigen land moeten zoeken. En verder moeten ook zij gaan eens kijken waar die grote handelswinsten naar toe zijn gegaan.
En verder is het begrijpelijk dat zij de olie nu van Iran afnemen, want de enige reden dat zij bij de VS kochten was omdat de VS zoveel van China afnam …

Oplossingen vinden kan en moet in goed overleg want er is op deze wereld genoeg voor iedereen. Het probleem op dit moment is dat meer dan 90 % van alle welvaart zit bij een kleine elite van minder dan 1 % van de mensen. Alhoewel: mensen? En deze groep heeft dat gigantische vermogen niet met hard werken verdiend. Het is die kleine kliek die heel hard moet worden aangepakt.

Als ergens beveiliging aanwezig moet zijn: Belastingdienst kan beveiliging gevoelige persoonsgegevens niet garanderen

Groot datalek Facebook, check of jouw gegevens zijn buitgemaakt