in ,

Chinees leger wil oorlogsvoorbereidingen wegens crisis in Oekraïne

4146589957 e28b58b432 army china1

Met krijgshaftige taal beschrijven Chinese militaire strategen oorlogsscenario’s. De situatie in Oekraïne kan volgens de Chinezen ontaarden. Het Chinees leger heeft geld geroken en gebruikt de crisis in Oekraïne als excuus voor meer investeringen.

Wegens het conflict in Oekraïne heeft een Chinese militaire strateeg voorbereidingen op een mogelijk oorlog gevorderd. “De uitbraak van een wereldoorlog is niet onmogelijk”, schreef professor Han Xudong van de universiteit van de Nationale Defensie van het Volksbevrijdingsleger in een commentaar voor het partijorgaan. De spanning tussen de Verenigde Staten en Rusland wegens de crisis in Oekraïne kan in een gewapend conflict tussen de grootmachten ontaarden, dat zich naar de rest van de wereld kan uitbreiden, schrijft hij in het partijblad.

Oorlog met Japan

Eerder had majoor-generaal Peng Guangqian theoretische voorbereidingen voor een oorlog met Japan gevorderd. De Chinese strijdkrachten zijn in staat om “met slechts de helft of een derde van zijn slagkracht” het Japanse leger te overwinnen, argumenteerde Peng in een door het ministerie van Defensie gepubliceerd commentaarstuk. De betrekkingen tussen Peking en Tokio zijn al maanden erg gespannen. China beticht Japan van een nieuwe hang naar militaire macht.

via HLN.be.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5498526197 270a3b9744 benzine1

Kabinet geeft zelf toe: accijnsinkomsten vallen erg tegen

via telegraaf.nl

Je voelt hem al aankomen: Geen onroerendezaakbelasting plafond na 2015, gemeenten mogen zelf hoogte bepalen