in ,

Social Credit Systeem: Chinese Millennials sluiten massaal hoge leningen af met naaktfoto’s als onderpand

Peking kraakt misschien op de peer-2-peer lening-industrie , maar ijverige Chinezen hebben een nieuwe manier gevonden om geld te lenen en geld te lenen onder zelfs “schaduwrijke” omstandigheden.

Nu de kosten van levensonderhoud stijgen, is er een gloednieuwe trend in China’s financiële diensten die het land stormenderhand hebben veroverd: Chinese lenen buitensporige bedragen en wisselen naaktfoto’s uit als onderpand.

ABC meldt dat het e-commerce platform Fenqile van LexinFintech Holdings Ltd. millennials toestaat auto’s, iPhones, sieraden en zelfs een breed scala aan snacks allemaal op krediet te kopen met terugbetalingsaflossingen.

Er kan bijvoorbeeld een doos Oreo-koekjes worden gekocht voor 50 yuan ($ 10) en terugbetaald in maandelijkse termijnen van 2,07 yuan ($ 0,41) over een periode van drie jaar. Klanten van de website van Microloan kunnen een jaarlijkse van meer dan 20% verwachten (advies: probeer dit niet thuis).

Dorrit Chen, de Consumer Finance-analist van Euromonitor International in China, zei dat millennials veel anders besteden dan hun ouders. Terwijl hun ouders geredden, geven millennials de voorkeur aan het koop-nu-betaal-later schema. “Deze trend doet zich niet alleen voor bij metropolitanen, maar wordt ook [overgenomen door] jonge generaties uit kleine steden”, zei Chen.

“Ant Check Later – de gelieerde onderneming van Alibaba – als een van de meest populaire online kredietaanbieders is een goed voorbeeld,” voegde Chen eraan toe. “[Het] biedt een krediet van 500 yuan ($ 100) tot 50.000 yuan ($ 10.000) op basis van big data-analyse uit de van hun Alipay-account.”

Maar het meest verrassende, of eerder alarmerend, is dat volgens ABC sommige van deze microlening websites “nudie selfies” als onderpand voor leningen gebruiken . Een 10 gigabyte batch naakte selfies van Chinese studenten is onlangs online gelekt.

Deze foto’s van 161 vrouwelijke studenten toonden hun naakte lichamen terwijl ze foto-ID’s van de overheid droegen. Er werd beweerd dat een illegale microkredietwebsite om de afbeeldingen had gevraagd om leningen te beveiligen.

Veel van de slachtoffers waren jonge vrouwelijke studenten, veel uit de landelijke, verarmde regio’s van China.

Sommige van deze geldschieters gebruikten WeChat of QQ om hun slachtoffers te targeten. De 161 studenten “leenden tussen $ 1.000 en $ 2.000 met rentetarieven tot 30%  .De slachtoffers werden gedreigd om de naakte foto’s naar hun vrienden en familie te lekken als ze de lening niet terugbetaalden”, zei ABC. En zelfs nog schokkender is dat sommige van deze millennials de seksindustrie werden ingestuurd om hun schulden af ​​te lossen.

China’s Central Public Security Comprehensive Management Commission verwees naar één geval waarin Bing Chen, een inwoner in de oostelijke stad Nanjing, een naaktfoto ontving van zijn dochter, Xue Chen, via een sms-bericht van een illegale geldschieter.

Xue Chen stuurde naar verluidt verschillende naaktfoto’s naar de geldschieter om een ​​lening van 4.000 yuan ($ 800) te ontvangen, die volgens de Commissie in minder dan zes maanden naar 100.000 yuan ($ 20.000) sprong.

In die periode werd Xue Chen gedwongen om meer naaktfoto’s en zelfs ’s te sturen om de vervaldatum van haar terugbetaling te verlengen.

De situatie is verbeterd, omdat de financiële toezichthouders van China nieuwe wetten hebben toegepast die veel illegale microkredietwebsites hebben gesloten, maar er zijn er nog veel meer omdat er altijd vraag zal zijn naar leningen in China en genoeg wanhopig mensen zullen er alles aan doen om de benodigde gelden te krijgen.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

Het nadeel van het almachtige Social Credit Systeem..


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Gele hesjes’ ook al in Israël, tegen de hoge kosten van het levensonderhoud

Uitrol 5G, MIVD: gelieve niet te storen tijdens het afluisteren