Christelijke school, Kranenburg College: Halaleten voor elke scholier

Het Utrechtse Kranenburg College gaat leerlingen dit jaar tijdens het schoolkamp halalmaaltijden serveren.

„Wij beseffen heel goed dat een groot deel van onze leerlingen islamitisch is. Het eten is dus halal (…)”, valt te lezen in een brief van de schoolleiding van het Kranenburg College.

De keuze om een week vlees (geen varkensvlees) te serveren van dieren die onverdoofd zijn geslacht, kon maandag niet door de directie worden toegelicht. Ook is onduidelijk hoeveel leerlingen van een ander of zonder geloof er op de school zitten.

Het Kranenburg College die als doel heeft onderwijs te verzorgen „en in stand te houden” vanuit de christelijke traditie.

Lees verder via Telegraaf.nl.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Witteman schreef:

  Volgende keer vanwege leerlingen met Zuidoost-Aziatische roots iedereen maar een maaltijd met flink veel spaanse pepers/sambal en sate babi?

 2. Heksjepeksje schreef:

  Wat een onzin! Dus kinderen die geen moslim zijn moeten wél verplicht Halal eten? Wat als ze dat niet willen? Waar begint de één zijn vrijheid, en maak je inbreuk op die van een ander? Als je dan per sé correct wilt zijn en met iedereen rekening wilt houden, geen de kinderen dan een keuze. Dan serveer je: Westers EN Hallal en vergeet ook Koshsjer niet!

 3. Anissa schreef:

  In de supermarkt ligt veel vlees wat halal is geslacht,maar dit wordt niet vermeld op het etiket.Verwarring alom.Soms gaat het er wreed aan toe ,undercover,in een slachterij waar schapen worden geschopt en geslagen,weet wat je eet!

  nl-nl.facebook.com/Halalpolitie

 4. Anissa schreef:

  Laten we hopen dat de school het goede voorbeeld zal geven over zuivere producten en niet van mishandelde en gemartelde dieren,want dat is verboden volgens de wet,goed dat deze wantoestanden naar buiten zijn gekomen e nhopende dat dit eens zal veranderen.
  Een school heeft een voorbeeldfunktie en mag zich best meer verdiepen in de afkomst van ons voedsel.

  www.welingelichtekringen.nl/samenleving/419132/gruwelijke-beelden-uit-een-halal-slachthuis.html

  en de moslimraad die de afschuw uitspreekt over de mishandeling van de schapen www.ikeethalal.nl/de-moslimraad-van-groot-brittannie-spreekt-afschuw-uit-over-incident-in-halal-slachthuis

 5. Natasha Gerson schreef:

  Wat een gezeur dit zeg. In een slachthuis ergens zijn misstanden geconstateerd, nou, dat is vaak genoeg het geval in allerlei slachthuizen, en als het om dierenleed gaat, zou dat helemaal reden zijn om zeker geen varkensvlees van de kiloknaller te serveren. Wat betreft kinderen die tijdens het schoolkamp een paar daagjes geen karbonade of ham krijgen, die gaan daar heus niet dood van hoor. Ze worden ook niet ineens moslim van een halal kip. De keuze had natuurlijk ook vegetarisch kunnen zijn maar dan zou er ook vast weer allerlei mensen iets te zaniken hebben.

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: