in ,

CNN: Schrik niet als er doden gaan vallen na toediening coronavaccin

53e1dc4b4956ab14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784b722b7ad39449 640 covid 19 vaccin

Talbot maakte zich zorgen of het vaccin zelfs zou werken bij zulke kwetsbare, kwetsbare patiënten. Sterker nog, ze maakte zich zorgen over hoe het eruit zou zien als het vaccin in die groep zou falen, of hoe het de publieke perceptie zou beïnvloeden als bewoners kort na het krijgen van het vaccin stierven.

Aan de andere kant zijn dit de mensen die het zwaarst door de pandemie zijn getroffen. Ze vormen tot nu toe 40% van alle sterfgevallen.

Verpleeghuizen in het middenwesten zijn bijzonder zwaar getroffen, met een toename van meer dan 400% in wekelijkse gevallen sinds half september, volgens een rapport dat dinsdag is gepubliceerd door de American Health Care Association en het National Center for Assisted Living. In de week van 15 november was 49% van de nieuwe verpleeghuisgevallen in het middenwesten.

Tussen half september en de week van 15 november was er landelijk een stijging van 177% in het aantal nieuwe wekelijkse verpleeghuiszaken. De stijging van het aantal gevallen ging gepaard met een stijging van het aantal sterfgevallen door coronavirus in verpleeghuizen.

“Onze ergste angsten zijn uitgekomen nu Covid hoogtij viert onder de algemene bevolking, en voorzieningen voor langdurige zorg niet volledig kunnen voorkomen dat het binnenkomt vanwege de asymptomatische en presymptomatische verspreiding”, aldus Mark Parkinson, de president en CEO van de organisatie.

Praktisch gezien is de reden om te vaccineren eenvoudig.

Het is veel gemakkelijker om een ​​team naar een instelling te sturen en iedereen die daar tegelijkertijd werkt en woont te vaccineren dan om de twee groepen op verschillende tijdstippen te vaccineren. Omdat het vaccin twee doses nodig heeft, moeten de vaccinators al zo’n 21 dagen later terugkeren.

“Dat zijn minimaal twee reizen versus vier reizen”, zegt Dr. Kelly Moore, adjunct-directeur van de Immunization Action Coalition, die eerstelijnswerkers ondersteunt die Covid-19-vaccinaties zullen toedienen.

“Vanuit praktisch oogpunt van hoe snel we mensen kunnen laten vaccineren die het nodig hebben, wordt de logistiek simpelweg drastisch vereenvoudigd, omdat mensen in langdurige zorg niet echt naar een vaccinatieplaats kunnen gaan. Je moet het vaccin naar ze brengen. het is dus veel gemakkelijker als we iedereen die het nodig heeft tijdens één reis kunnen vaccineren, in plaats van steeds weer op verschillende tijdstippen naar dezelfde faciliteit te moeten reizen. ”

Medisch gezien is de reden om langdurig ingezetenen te vaccineren complexer.

Zij vormen de groep van Covid-19-patiënten met het hoogste sterftecijfer, en veel van de ziekenhuisopnames zijn mensen die afkomstig zijn uit instellingen voor langdurige zorg die Covid-19 hebben gecontracteerd en in het ziekenhuis zijn opgenomen. Als ze ziek worden, is dat een grote belasting voor ziekenhuizen.

‘Dat zijn allemaal hele goede redenen om de bewoners te vaccineren’, zei Moore.

Maar er is ook reden tot bezorgdheid. De Covid-19-vaccins zijn niet getest bij kwetsbare ouderen, van wie velen in instellingen voor langdurige zorg wonen.

“Aangezien ze niet zijn onderzocht bij mensen in die populaties, weten we niet hoe goed het vaccin voor hen zal werken. We weten dat de meeste vaccins lang niet zo goed werken bij een kwetsbare bejaarde als bij iemand anders. die fit en krachtig is, ook al zijn ze toevallig even oud, “zei Moore.

“Er is een vraag over het directe voordeel van het vaccin, als het wordt gegeven aan mensen die in die faciliteiten wonen, omdat we nog niet hebben onderzocht hoe goed het werkt in die groep.”

Het is deze onzekerheid die Talbot ertoe bracht nee te stemmen.

“Ik heb mijn hele carrière vaccins bij oudere volwassenen bestudeerd. En we hebben traditioneel een vaccin uitgeprobeerd bij een jonge gezonde populatie en daarna hoopten we dat het zou werken bij onze kwetsbare oudere volwassenen”, vertelde ze de commissie voordat ze ging stemmen. “En dus betreden we dit rijk van ‘we hopen dat het werkt, en we hopen dat het veilig is’, en dat baart me op veel niveaus zorgen.”

Wanneer schoten in de armen van bewoners beginnen te vallen, zei Moore dat Amerikanen moeten begrijpen dat er sterfgevallen kunnen optreden die niet noodzakelijk iets met het vaccin te maken hebben.

“Het zou ons helemaal niet verbazen als er toevallig een vaccinatie plaatsvindt en dat er dan iemand overlijdt korte tijd nadat ze een vaccin hebben gekregen, niet omdat het iets te maken heeft met de vaccinatie, maar gewoon omdat dat de plek is waar mensen bij de het einde van hun leven is, ‘zei Moore.

“Een van de dingen die we ervoor willen zorgen dat mensen het begrijpen, is dat ze niet onnodig gealarmeerd moeten zijn als er meldingen zijn, zodra we beginnen met vaccineren, dat iemand of meerdere mensen sterven binnen een dag of twee na hun vaccinatie die ingezetenen zijn van een -voorziening voor tijdelijke zorg. Dat zou iets zijn wat we normaal gesproken zouden verwachten, omdat mensen in verpleeghuizen vaak overlijden. ”

Op dinsdag juichten de American Health Care Association en het National Center for Assisted Living de 13-1 stem van de CDC-adviescommissie toe om aan te bevelen prioriteit te geven aan hun bewoners.

“Meer dan 100.000 inwoners van langdurige zorg zijn in de VS aan dit virus overleden en onze verpleeghuizen ondergaan nu de ergste uitbraak van nieuwe gevallen sinds afgelopen voorjaar, met meer dan 2.000 inwoners die elke week aan dit virus bezwijken”, aldus Parkinson. “We zijn zeer hoopvol dat dit vaccin letterlijk een redder in nood zal zijn voor duizenden inwoners.”

Sommige gouverneurs van de staat zijn begonnen aan te geven dat ze de prioriteiten van de CDC zullen volgen voor de distributie van het vaccin aan zowel gezondheidswerkers als langdurig ingezetenen.

In Georgië heeft meer dan 95% van de verpleeghuizen in de staat zich aangemeld bij de CDC via partnerschappen met CVS en Walgreens voor de uitrol en distributie van vaccins.

Landelijk bereidt CVS zich voor om Covid-19-vaccinaties toe te dienen aan ongeveer 2 miljoen inwoners van instellingen voor langdurige zorg, aldus Chris Cox, senior vice-president van CVS Health. Walgreens bereidt zich voor om het vaccin toe te dienen aan ongeveer 1 miljoen bewoners van instellingen voor langdurige zorg, volgens Rick Gates, senior vice-president van farmacie en gezondheidszorg bij Walgreens.

De apotheekketens zijn van plan het vaccin op ongeveer 1.900 “hubs” in het hele land op te slaan en het vervolgens te distribueren naar meer dan 48.000 instellingen voor langdurige zorg in het hele land.

Dr. Troy Brennan, chief medical officer van CVS, vertelde donderdag aan Kate Bolduan van CNN dat hun plan is om al op 15 december te vertrekken.

“We werken nu met elk van de staten samen, en het zal een uitdaging zijn omdat elke staat anders zal zijn,” zei Brennan. “Sommige staten zullen zeggen: vaccineer gewoon de mensen in de bekwame verpleeginrichting. Sommige staten zullen willen dat we niet alleen de mensen in de bekwame verpleeginrichting vaccineren, maar ook de gezondheidswerkers in die voorzieningen, dus dat soort details zullen per staat verschillen. te vermelden.”

Het isolement beëindigen

De discussie over het al dan niet vaccineren van bewoners van instellingen voor langdurige zorg, en de planning om de vaccinaties te laten doen, is ontstaan ​​omdat de bewoners zelf grotendeels geïsoleerd zijn van familie en vrienden in voorzieningen die gesloten zijn voor bezoekers.

Naast het redden van levens, zei Parkinson dat hij hoopt dat het vaccin “de heropening van onze faciliteiten voor familieleden en geliefden zal bespoedigen”.

Maar wanneer dat zal gebeuren, is niet bekend.

“De meest urgente kwestie op dit moment is ervoor te zorgen dat al het personeel en de bewoners van de langdurige zorg de eerste prioriteit zijn voor een vaccin. Instellingen voor langdurige zorg zullen geen gevoel van normaliteit hebben totdat een vaccin is toegediend, en dat weten we iedereen staat te popelen om dat te laten gebeuren ”, zegt Cristina Crawford, een woordvoerder van de American Health Care Association, in een e-mail aan CNN. “We hopen te kunnen bespreken hoe de volgende stappen eruit zien als er eenmaal een vaccin is afgegeven en toegediend aan personeel en inwoners in het hele land.”

Moore zei dat ze geen verandering in het beleid buiten de poort konden verwachten.

“Op dit moment hebben we gewoon niet de gegevens om te weten hoe goed de vaccins zullen werken bij deze mensen, en daarom zullen we in het begin voorzichtig moeten zijn, omdat we weten dat ze verreweg het meest kwetsbaar zijn voor ernstige ziekten. en de dood van Covid. We gaan het heel voorzichtig spelen totdat we zeker weten dat deze vaccins ze echt effectief zullen beschermen, “zei Moore.

“Naarmate we meer leren en zien of het vaccin echt goed werkt in deze groepen, dan hoop ik zeker dat we deze mensen kunnen helpen om weer contact te maken met hun families omdat ze elkaar nodig hebben.”

Lees verder bij de bron: CNN

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
time-lapse photography of person holding firecracker

Rechter blijft bij vuurwerkverbod: vuurwerk afsteken tijdens oud en nieuw blijft verboden

8346175229 80d7695b0b erdogan

Groen licht EU voor sancties tegen Turkije; ook VS dreigen met sancties