in , ,

Computermodel: Vanaf 2020 zal de levensstandaard fors terugvallen

e83cb70c29f1043ecd0b470de7444e90fe76e7d61db7104091f6c2 640 armoede

Een MIT-computermodel voorspelt een dramatische achteruitgang van onze levenskwaliteit. Vanaf 2020 zal de levensstandaard wereldwijd fors terugvallen. Tevens verwacht dit computermodel  een ondergang van onze beschaving in 2040.

Het programma heet World One en werd reeds in 1973 ontwikkeld door een team researchers, gebruikmakend van de toen krachtigste computer. Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) is een van ’s werelds meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld, maar hoe moeten we deze voorspelling van het computermodel duiden?

https://youtu.be/73MDejBbUiY

Nostradamus en de perfecte storm

Het is niet de eerste maal dat degelijke donkere toekomstvoorspellingen de ronde doen. De beroemdste zijn waarschijnlijk Les Prophéties van Nostradamus, die na bijna 500 jaar nog gelezen worden. Maar in onze moderne wetenschappelijke kringen (zelden in politieke) wordt sedert decennia gewezen op de gevaren van de manier waarop ‘wij’ met deze wereld omgaan. Waarschuwingen over nakende tekorten aan zuiver water, veilig voedsel en de eindigheid van conventionele energiebronnen.

Waarschuwingen over de toenemende seismische activiteiten op aarde en de gevaren van massavernietigingswapens. ‘World One’ toont zich specifiek bezorgd over de natuurlijke hulpbronnen, milieuvervuiling en de onstopbare bevolkingsaanwas. We hoeven er de kranten en andere media maar op na te slaan om de trieste realiteit te zien. Voor zover we die al niet in eigen buurt of stad waarnemen of aan den lijve ondervinden.

Nog een planeet graag

1 Augustus 2018 was Earth Overshoot Day. Op die dag hadden we voor 2018 reeds alles verbruikt wat de aarde in een jààr aan grondstoffen kan produceren. Eigenlijk hebben we dus twéé planeten nodig om te leven zoals we leven; om precies te zijn: 1,7 keer de aarde.

Respect: een witte raaf

Mijn eigen bescheiden ‘computermodel’ zegt dat om deze wereld leefbaar te houden, te maken, één zaakincontournable is, onmisbaar, essentieel. We moeten met z’n allen opnieuw leren RESPECT te tonen voor alles en iedereen: medemensen, fauna en flora. Respect is het tegengestelde van het overal (en vandaag sterker dan ooit) woekerende egoïsme. Korte-termijn-denken en streven naar winst te behalen ten koste van alles en allen.

Het is ook verdraagzaamheid, van leven en laten leven. Nou, ik vrees dat er op dit cruciale gebied nog véél werk aan de winkel is!  Zoals steeds geldt in ieder geval: laat ons hopen op het beste, maar voorbereid zijn op het ergste, zoals ze bijvoorbeeld ook al in Zweden doen.

Lees ook eens verder bij de bron: biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
e833b6062af7013ecd0b470de7444e90fe76e7d511b6174093f7c2 640 facebook

Gemeente A’dam spitte Facebook van hangjongeren door

chemtrail31

Zonlicht filteren (geo-engineering) om opwarming tegen te gaan werkt niet