in ,

Consument weer genept: Uiterlijk meergranenbrood bedrieglijk, meergranen is mindergranen

abrikanten bestrooien de korst van meergranenbrood rijkelijk met allerlei soorten zaden én granen, maar in het brood zelf zitten vaak niet veel verschillende graansoorten, soms zelfs maar twee. Het percentage granen – naast tarwe – in een meergranenbrood houdt meestal ook niet over, doorgaans niet meer dan 1% per graansoort. Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond voor de Consumentengids van september.

Op de verpakking van het meergranenbrood prijken vaak prachtige zinnen als ‘brood zoals brood bedoeld is', ‘precies zoals het moet zijn' en ‘om van te genieten'. Voor de voedzaamheid kunnen consumenten echter vaak beter volkorenbrood eten dan meergranenbrood. Meer dan de helft van de onderzochte meergranenbroden bevat minder vezels dan volkorenbrood. Meergranenbrood is soms eigenlijk een soort witbrood gemaakt van tarwebloem met een klein beetje andere granen en zaden en pitten. De donkere kleur komt vaak door de toevoeging van gerstemoutmeel en gebrande suiker. In dat geval zegt de donkere kleur dus niets over de voedzaamheid van het brood.

via Consumentenbond.

Foto via Tavallai


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Instorting Frankrijk wordt EU fataal, IMF zal heel Europa ongekende bezuinigingen opleggen

Nieuw geheim wapen VS ontploft bij test