in

Consumentenbond: Banken treffen voorbereidingen om in de toekomst negatieve spaarrente in te kunnen voeren

wir_sind_klein / Pixabay

Banken treffen voorbereidingen om in de toekomst negatieve spaarrente in te kunnen voeren. Tot die conclusie komt de Consumentenbond nadat Centraal Beheer deze week zijn klanten waarschuwde voor een rente van 0% of lager.

En ook ABN Amro maakt met een aanpassing van de algemene voorwaarden de weg vrij voor een negatieve rente.

Centraal Beheer draait er in de aankondiging naar klanten niet omheen: ‘Door de aanhoudende rentedaling op de geld- en kapitaalmarkt kan de spaarrente in de toekomst 0% of negatief worden.

In de aangepaste voorwaarden (die gelden vanaf 18 januari 2020) staat dat wij voor verschillende saldo’s verschillende rentes mogen berekenen. Wanneer en hoe we dat doen, is nog niet bekend.’

Algemene voorwaarden

ABN Amro moet zijn algemene voorwaarden aanpassen om een negatieve spaarrente te kunnen rekenen. Net als bij de meeste andere banken spreekt ABN Amro consequent over een ‘vergoeding van rente door de bank’. Hierdoor is een vergoeding van 0% of minder niet mogelijk.

ABN Amro komt waarschijnlijk begin 2020 met nieuwe voorwaarden.

Verbod

De Consumentenbond waarschuwde eerder voor de nadelige gevolgen van een negatieve spaarrente. De Consumentenbond wil dat banken ten minste over de eerste  ….

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Werkenden maakten meer uren maar zijn nauwelijks productiever

Utrecht gaat hoopvol de samenleving mixen alsof mensen verf zijn