in , ,

Consumentenstakingen: Het nieuwe actie voeren, ook geschikt voor Nederland

Consumentenstaking ivm en tegen ons kabinet, SVP lezen !!

De volgende e-mail kreeg ik, en dacht dit is zo gek nog niet…..lees zelf maar en verspreid het woord via Facebook of e-mail of wat dan ook.

Oproep Consumentenstaking in verband met het TTIP verdrag en tegen ons kabinet! Zoals wij steeds in onze beurs merken is sinds de invoering van de Euro alles duurder geworden!.

achter onze rug en zonder enig referendum worden verkocht aan de grootmachten zoals de VS en krijgen we binnen onze grenzen niets meer te zeggen,wie denkt dat onze kinderen straks nog gezond voedsel binnen krijgen kan dit vergeten. geloofd u ons niet klik dan maar eens op de volgende link over de hamburger (MC Donalds blijft 14 jaar zonder schimmel) en dat is niet het enige voorbeeld wie de berichten leest over Monsanto zal tot conclusie komen dat we moeten waken over de volgende generaties.

Graaicultuur en leugens

Ons huidig kabinet helpt niet alleen het land naar de klote maar hangt aan elkaar van fraude, leugens, hoge bonussen en doofpot politiek, hier moet een einde aan komen. Hoe kan een land goed draaien als de elite schijt heeft aan de burgers?, hoe kunnen banken bonussen en loonsverhogingen geven als deze bank nog steeds van het volk is?, hoe kan men zomaar beslissen dat deze bank (ABN Amro) naar de beurs kan zonder het te vragen aan de aandeelhouder(het Nederlandse volk).

Demonstreren is uit!

De demonstratie is uit en de consumentenstaking of productenkoopstop is hot! Ierland neemt het voortouw in een andere manier van actievoeren die een regering wel slapeloze nachten geeft. Weiger massaal belasting te betalen of koop met zijn allen producten van een bepaalde producent niet meer.

We moeten met elkaar vaststellen dat de Nederlandse bevolking niet demonstratie bereid is. Er vinden slechts enkele demonstraties per jaar plaats die over het algemeen matig bezocht worden en op weinig toestroom kunnen rekenen. Een demonstratie van enkele duizenden mensen in de straten van Den Haag of Amsterdam is een echte uitzondering.

Wanneer we kijken naar de ons omringende landen dan slaat met name in de Zuid-Europese landen zoals , Spanje, Frankrijk en Griekenland, maar ook Ierland en België veel regelmatiger de vlam in de pan. Deze volken laten zich minder gedwee naar de bezuinigingsslachtbank leiden dan de gemiddelde Nederlander.

De andere kant van de medaille is wel de vraag of demonstreren zinvol genoeg is. Natuurlijk biedt een demonstratie de mogelijkheid een signaal af te geven aan de overheid. Er blijkt echter een lange adem bij de betogers nodig te zijn om ook daadwerkelijk resultaat te bereiken. Kijk naar Spanje waar al talloze demonstraties tegen het conservatieve bewind zijn gevoerd. De conservatieve Europese regeringen laten zich niet gemakkelijk van hun plannen afbrengen en daarbij houden ze elkaar in de ijzeren greep van begrotingsafspraken.

Ik denk dat we langzaam op een punt zijn gekomen dat we moeten constateren dat alleen acties werken die financiële consequenties hebben. Of anders gezegd de overheid is alleen te vermurwen wanneer de acties economische gevolgen hebben. Kijk naar Ierland waar op dit moment een heuse strijd tussen de bevolking en de conservatieve regering woedt over de waterbelasting. Hier ontwikkelt zich het verzet van demonstraties tegen bezuinigingen naar de weigering van duizenden om waterbelasting te betalen! Kijk daar schrikken regeringen van. Mensen die leuzen scanderend door de straten marcheren zijn zelfs voor de sensatie beluste media niet meer interessant, maar wanneer duizenden weigeren een belasting te betalen dan komen de heilige begrotingsmaatregelen in het gedrang.

Hetzelfde geldt voor de aanpak van multinationals als banken en andere bedrijven zoals Monsanto. Voor een niet-bank geldt dat een rustige actie door tienduizenden mensen vanachter hun pc voldoende is om hen te dwingen bijvoorbeeld geen pesticiden meer te leveren of kleding van kinderarbeidmisbruikers te kopen. Gezamenlijk stoppen met kopen voor een afgesproken periode werkt magisch goed!

Datzelfde is mogelijk om een bank zoals bijvoorbeeld ABN AMRO te laten weten dat ze het graaien voortaan achterwege moeten laten. Je kunt heel eenvoudig je rekening opheffen en naar een andere bank gaan. Ook hier geldt doe dit rustig van achter de pc. Je hoeft de straat er niet voor op, maar spreek dit met een grote groep mensen af en kondig het vooral even aan. Dan weet de bank tenminste dat ze niet ongebreideld arrogant kunnen doen zonder dat de klant dit langer pikt.

Kortom ik stel voor dat actievoerend Nederland over gaat tot gerichte Facebook acties waarbij mensen opgeroepen worden als consument de aangeboden producten (al is het maar tijdelijk) niet langer te kopen. Monsanto moet toch niet zo moeilijk te bewegen zijn op te houden met het produceren van gevaarlijke bestrijdingsmiddelen en genetische . Ook Shell zal het niet leuk vinden wanneer de consument zo boos is geworden over de beloning van zijn topman met meer dan 20 miljoen per jaar, dat ze hier een maand lang geen benzine meer gaan tanken. Zelfs de zorgverzekeraars kunnen eind van dit jaar eenvoudig aangepakt worden: stap allemaal over naar DSW en laat hen voelen dat zij mensen niet langer moeten belazeren met steeds minder zorg voor meer premie.

Lees verder via Stop de bankiers.

Photo by marcoderksen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geldverspilling: WW’ers moeten ook 0 euro bijverdiensten opgeven bij UWV

Bejaarden moeten schatkist vullen via bezuinigingen