in

Contactloos betalen? Zakkenrollersdroom!

Vanmorgen was het ineens zo ver. Ik had afgelopen maand een nieuwe -bankpas gehad met het contactloos NFC-logo (dat WiFi-symbooltje hierboven), maar ja, geven wel vaker nieuwe passen uit met nieuwe logo's er op. Ik had er geen aandacht aan geschonken, ik ging dat toch niet doen, contactloos betalen, niks voor mij!

Ik stond bij mijn visboer, om ECHTE wilde zalm te kopen, en vroeg of ik kon pinnen. Da's best handig dat dat op de markt kan tegenwoordig. “17 ” zegt ie, dus ik geef mijn bankpas, en hij geeft hem direct terug. “‘t is al klaar” zegt ‘ie.

Kent u die droom, dat je midden op een openbare plek plotseling in je nakie blijkt te staan? Zo voelde ik me, ik keek wild om me heen om te zien of iemand me raar aankeek. “HOEZO HET IS AL KLAAR?”. De marktkoopman wees trots op zijn logo-bordje voor contactloos betalen en begon te vertellen over zijn nieuwe pinapparaat. Ik knikte schuchter, me ontzettend onnozel voelend dat ik dit compleet gemist had, maar meer nog omdat ik helemaal geen controle over de transactie had gehad. Ik frommelde mijn pas terug en ging brood halen.

Lees verder via Lars' views on everything Sustainable.

Photo by tnarik


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

OM stapt over de feiten heen: geen bewijs stemmen ronselen Suna, geen excuses Samsom

Ons kent ons: Capgemini vaakst betrokken bij te dure ICT-projecten van de overheid