in ,

Contant geld opnemen? Dat doe je bij de kassa van Albert Heijn; het geld is op!

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat 1.140 miljard euro in de economie te steken. Het opkoopprogramma van leningen en staatsobligaties start in maart en loopt in ieder geval tot september 2016. Tot zo ver geen nieuws. Wat  wél nieuws is of zou moeten zijn, is het feit dat het contante geld steeds maar schaarser en schaarser wordt. Geldautomaten die tegelijk met de aankondiging van het opkoopprogramma van Draghi steeds vaker leeg of ‘buiten gebruik’ worden aangetroffen, als je er al eentje weet te vinden.

De grootste kans op het aantreffen van een geldautomaat is al lang niet meer op de plek waar je het juist zou verwachten, bij de (consumenten)bank. Nee, want nadat de bankcaissière en bankkassier van de loonlijst zijn geschrapt, lijk het nu op zijn minst nog slechts een kwestie van tijd dat ook de geldautomaten het veld zullen moeten ruimen. Ook heel logisch eigenlijk van die banken. Want wie vraagt er vandaag de dag toch nog om contant geld? ‘Dat willen de consumenten helemaal niet meer’. En ‘service’? Wie zit er vandaag nog op service van de bank te wachten? ‘Da’s toch iets van vroeger joh, doe eens effe normaal’!

De banken hebben daarom bedacht dat het veel meer service geeft om de geldautomaten te plaatsen op plekken waar de consument het contante geld ook pleegt uit te geven: in de supermarkt bijvoorbeeld. En zo zijn er inmiddels al meer dan 600 AH-winkels voorzien van een ING geldautomaat. De bank is van haar serviceverlening af, maar service gaven ze toch al niet meer dus haar verlies is dienaangaande nul. En de grootgrutter heeft zo weer mooi een klantentrekker in huis…

 

Op zich al opmerkelijk dat supermarkten menen met een geldautomaat een klantenrekker in huis te hebben. Want niemand betaalt toch nog met contanten? We zijn toch massaal overgestapt op het o zo klantvriendelijke pinnen? Maar als je al een geldautomaat plaatst dan moet er natuurlijk wél geld in die automaten zitten! Maar voor wie naar contant geld in de geldautomaten van Albert Heijn zoekt, komt maar al te vaak van een koude kermis thuis: ‘buiten gebruik’.

Althans, zo ervaren wij dat binnen onze eigen lokaliteit. Maar is het bij u in de buurt zo heel veel anders? Dan horen wij dat graag van u en zien we uw reactie hieronder dan ook van harte tegemoet! Allereerst wil ik u daarom onze eigen lokale bevindingen schetsen, en misschien herkent u het beeld:

Zoals overal verdwijnen de geldautomaten als sneeuw voor de zon uit het straatbeeld. Zo ook hier in het zuiden des land’s. Maar gelukkig heeft onze lokale voorzienigheid, de splinternieuwe Albert Heijn, een heuse splinternieuwe ING geldautomaat in haar filiaal  geplaatst. Alleen, wie nu denkt daarin geld te zullen aantreffen heeft het mis: Het betreft een fopautomaat.

 

En we gaan niet flauw doen als zo machine eens een keertje buiten werking komt. Maar nu wij hebben ervaren dat maar liefst 6x op rij(!) een lege automaat moest worden aangetroffen bij een bezoekfrequentie van 1x per week op verschillende tijden, nu lijkt ons dan ook het moment aangebroken om deze bevindingen maar eens weer wat verder naar buiten te brengen. Temeer omdat het Albert Heijn filiaal in kwestie, inmiddels ook behoorlijk met de zaak in haar maag lijkt te zitten. En dit mag weer blijken uit het feit dat wij gisteren, tot onze opperste verbazing, de volgende melding op de automaat mochten aantreffen:

“De geldautomaat is tot onze spijt buiten werking. U kunt geld opnemen tot een bedrag van 50 euro bij de kassa”

En denk maar niet dat ook maar een eerste AH- medewerker je een antwoord zal geven op je vragen: Waarom is die automaat al weer buiten werking? Is hij stuk of is hij leeg? En als hij stuk is, waarom is hij dan al 3 maanden op een rij stuk?  En waarom is hij dan al stuk zo lang hij er staat? Heeft de bank geen reserve automaat? Want het antwoord luidt steevast “Wij weten het ook niet, meneer, mevrouw”. Allervriendelijkst, maar je schiet er natuurlijk geen fluit mee op.

Maar nu moet je daar eens even goed over nadenken. Je gaat met je pasje naar de kassa waar je het aangekochte desgewenst digitaal zou kunnen pinnen. Maar nee, kennelijk kiest een enorme groep klanten er voor om eerst contant geld op te nemen (bij de kassa), om daarna met dit contante geld de boodschappen af te rekenen bij dezelfde kassa! Want dat het om een enorme groep gaat, en misschien wel de grootste groep, kan niet langer worden ontkent nu die automaat almaar leeg blijft.

Dus dat is dan wel op zijn minst een compleet ander verhaal dan het verhaal dat we kennen van de banken dat ‘de vraag naar contant geld almaar afneemt omdat we steeds meer pinnen’, of niet dan? En hoe moeilijk kan het zijn een geldautomaat een keertje extra te vullen bij gebleken en bewezen doorslaand succes?

 

Maar als telkenmale de geldautomaat leeg blijft, en Albert Heijn zelfs uit eigen zak moet bijspringen om redenen van serviceverlening, dan begin je je zo ondertussen wel eens voorzichtig af te vragen of ING eigenlijk nog wel aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen? Kan ze nog wel geld leveren of raakt de kluis leeg? Kan ze haar claimhouders (bankrekeninghouders) nog wel bedienen?

En met onze lokale bevindingen willen we het betoog uitdrukkelijk niet beperken tot de geldautomaten van ING bij Albert Heijn. Ook de automaat binnen onze eigen lokaliteit van een marktspeler als ABN-bank is heel veel vaker leeg of ‘buiten gebruik’ dan ooit tevoren. Tot zo’n 5 jaar terug is deze geldautomaat nog nooit leeg of buiten gebruik geweest. En nu? Probeer maar eens, je hebt 50% kans.

1.140 Miljard euro pompt De Europese Centrale Bank in onze economie. Maar de geldautomaten kunnen niet worden gevuld? Nou, dat gaat dan het zoveelste ‘gegarandeerde succes’ worden voor Europa!

Lees verder via Contant geld opnemen? Dat doe je bij de kassa van Albert Heijn; het geld is op!.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Evacueren! Provincie Groningen, het Nederlandse ‘Tjernobyl’ rampgebied als het aan de partij DENK ligt

Parlementaire enquête naar besteding Nederlandse EU-bijdrage?