in ,

Contractbreuk Deutsche Bank, weigert fysieke levering van goud

goud opslaan in eigen kluis

De zoveelste goud-ETF dat voor 100 procent gedekt zou zijn door fysiek goud kan niet aan haar verplichtingen voldoen. De stille run op kluizen is enorm. Lage rentes die onder nul dreigen te vallen, de vrees voor hoge inflatie drukken spaarders en vermogenden steeds meer in de hoek van fysiek goud.

Negatieve rentevoeten worden langzaam maar zeker steeds meer de norm. Dit fenomeen is reeds gaande op de obligatiemarkten, en centrale banken geven banken de mogelijkheid geld te stallen tegen negatieve rente.

Ook particulieren zien de gevaren voor hun vermogen steeds dichterbij komen. Hoewel de inflatie volgens de statistieken momenteel laag is, een factor dat jaarlijks een hap uit het vermogen opeet, blijft de rente steeds verder dalen. Er zijn al banken die hun rente ook voor particulieren onder nul hebben gebracht.

Deze trend zet ertoe aan dat particuliere vermogenden naar veilige manieren zoeken om te voorkomen dat noch inflatie, noch een dalende rente snoept aan de koopkracht en omvang van het huidige bezit.

Run op fysiek goud

Gevolg is dat steeds meer mensen hun geld gaan omzetten in goud en gaan opslaan in eigen kluizen. Zoals Zerohedge het zegt haasten de Duitsers zich voor de aanschaf van kluizen. De vraag naar fysiek goud groeit naarmate de rente verder blijft dalen en zal in een stroomversnelling komen wanneer de inflatie weer aanwakkert.

fysiek goud opslaan in eigen kluis

Deze situatie zorgt nu al voor krapte op de fysieke edelmetaalmarkt. Onlangs was het Deutsche Bank die vanaf heden weigert fysiek goud te leven aan klanten van Xetra-Gold, een partner die goudbeleggingen voor particuliere beleggers verzorgt. Het goud voor particulieren klanten van Xetra-Gold dat in bewaring ligt bij Deutsche Borse Commodities is sinds begin dit jaar met meer dan 50 procent toegenomen tot 90,67 ton!

Xetra-Gold belooft dat elke belegde gram goud dat ligt opgeslagen in de centrale kluizen in Frankfurt ook daadwerkelijk beschikbaar is en uitgeleverd kan worden op aanvraag van de klant. Vanaf het bestaan van Xetra-Gold is er slechts 4,5 ton aan fysiek goud ook daadwerkelijk op verzoek van klanten uitgeleverd – een fractie.

Fysieke uitlevering geschiedt via Deutsche Bank. Maar onlangs blijkt hier iets veranderd te zijn. Klanten kunnen geen fysiek goud meer opvragen wegens een gewijzigd beleid.

The Deutsche Bank account executive informed the investor that “the service”, is no longer offered, namely exercising physical delivery at Xetra-Gold, for “reasons of business policy” and therefore the order form provided by Clearstream Banking AG for exercising Xetra-gold is no longer available.

De enige manier om nog fysieke uitlevering voor elkaar te krijgen is door het, schijnbaar papieren goud te verkopen, en met dat geld elders fysiek goud aan te schaffen. Hiermee rijst de vraag wat de toegevoegde waarde nog is van een dienst zoals Xetra-Gold die aanbiedt. Een nog betere vraag is: wat speelt er zich allemaal op de achtergrond af dat fysieke uitlevering ineens niet meer mogelijk is? Dit zijn opnieuw signalen dat er krapte is op de fysieke markt.

Lees verder via de Bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5664167598 c1b0756f27 european internet

EU wil 700 miljard voor het toe-eigenen alle digitale markten van Europa

seb

Honderden geheime genootschap documenten worden waarschijnlijk vrijgegeven