in , , ,

Controle voedselveiligheid in Nederland gaat nergens over

missjoe99 / Pixabay

De manier waarop de veiligheid van gecontroleerd wordt in schiet tekort. Er is geen gestructureerde aanpak om opkomende risico's te ontdekken en te beoordelen. Risico's worden daarom niet altijd goed in beeld gebracht of te laat ontdekt, met als gevolg dat mensen onnodig ziek worden.

Dat constateert de Onderzoeksraad voor Veiligheid in een donderdag verschenen rapport. Volgens de onderzoekers richt de voedselsector zich vooral op bekende risico's die zich in het verleden hebben voorgedaan.

„Door veranderende omstandigheden kunnen voedselveiligheidsrisico's zich echter in een andere hoedanigheid voordoen of in ernst toenemen”, stelt de raad.

De onderzoekers constateren ook dat in de groenten en fruit als belangrijkste oorzaak worden gezien van voedselinfecties, terwijl in Nederland dit risico juist heel laag wordt ingeschat.

„Het opmerkelijke is dat geen onderzoek is gedaan naar dit verschil en dat niet bekend is wie het dichtste bij de zit.”

Lees verder bij de bron: RD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Premier Maleisië ook hard over MH17-bewijs: ‘Alleen van horen zeggen’

De macht van de Elite stamt uit de tijd van de Piramiden en de Goden