in , , ,

Corona-gesjoemel in Nederland; ministerie kan 5,1 miljard niet verantwoorden

Het is een puinhoop op het ministerie van , Welzijn en Sport (VWS), zo blijkt nu de boekhouding over het vorige jaar is doorgelicht door de Algemene Rekenkamer.

Van maar liefst 5,1 miljard , besteed aan coronamiddelen, kan minister over zijn ministerie niet correct verantwoorden waar de gelden zijn besteed. Er is ook geen overzicht of alle bestelde spullen wel zijn geleverd.

Het ministerie moest vorige jaar snel medische spullen aanschaffen en blijkbaar dacht men dit kunnen doen zonder een dergelijke administratie hiervan bij te houden.

De Algemene Rekenkamer heeft niettemin in haar verantwoordingsonderzoek naar de rijksrekening 2020 ernstige tekortkomingen geconstateerd. Het financieel beheer bij het Ministerie van VWS schoot dermate tekort, dat de Algemene Rekenkamer daartegen bezwaar heeft gemaakt.

Bron: Algemene Rekenkamer

In het totaal heeft het ministerie VWS over het jaar 2020 27,25 miljard uitgegeven, maar het is dus vooral mis met de uitgaven aan coronamiddelen.

De minister kan de rechtmatigheid van een fors deel van de besteding van dit niet aantonen en er zijn ook forse onzekerheden in getrouwheid van …

Lees verder bij de bron: ReactNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mei 2021 wordt ook gedenkwaardig koud, klimaathoax begint in duigen te vallen

Chrome Google Chrome Android  - deepanker70 / Pixabay

Data miljoenen Androidgebruikers toegankelijk door onbeveiligde databases