in ,

Corona-onderzoek suggereert: Het COVID-19 virus bevindt zich al jaren onder de mensen

Terwijl COVID-19 over de hele wereld is gelift, waardoor lockdowns , longontsteking en zijn ontstaan, zijn wetenschappers aan het racen om te bepalen waar het -CoV-2- vandaan komt.

Hoewel we nog niet alle antwoorden hebben – inclusief of het uit een dierenreservoir kwam   – heeft een nieuwe analyse de samenzweringen die beweren dat het een door het laboratorium veroorzaakte ziekte is, definitief ongedaan gemaakt .

De studie levert een aantal interessante mogelijkheden op met betrekking tot de oorsprong van het nieuwe coronavirus. Een van de scenario’s suggereert dat het virus al geruime tijd onschadelijk in de menselijke populatie circuleert voordat het de pandemie werd die de wereld nu op zijn weg houdt.

“Het is mogelijk dat een stamvader van SARS-CoV-2 op mensen is gesprongen en [nieuwe genomische kenmerken] heeft verworven door aanpassing tijdens onopgemerkte overdracht van mens op mens” , schrijft het team uit de VS, het VK en Australië in de studie.

“Eenmaal verworven, zouden deze aanpassingen de pandemie in staat stellen van start te gaan en een voldoende groot aantal gevallen te produceren.”

De onderzoekers analyseerden genomische gegevens die beschikbaar zijn van SARS-CoV-2 en andere soortgelijke coronavirussen, wat aantoont dat de secties van het receptor-bindende domein (RBD) van SARS-CoV-2-spike-eiwitten zo effectief waren in het binden aan menselijke cellen, dat ze moesten worden veroorzaakt door natuurlijke selectie.

“Door de beschikbare genoomsequentiegegevens voor bekende coronavirusstammen te vergelijken, kunnen we vast stellen dat SARS-CoV-2 is ontstaan ​​door natuurlijke processen”, zei een van de onderzoekers , immunoloog Kristian Andersen van Scripps Research.

“Twee kenmerken van het virus, de mutaties in het RBD-gedeelte van het piekeiwit en de duidelijke ruggengraat ervan, sluiten laboratoriummanipulatie uit als een potentiële oorsprong voor SARS-CoV-2.”

Met ‘laboratoriumexperiment misgegaan’ uit de weg, onderzocht het team twee haalbare hypothesen. Ten eerste dat de natuurlijke selectie plaatsvond in een dierlijke gastheer voordat het virus op de mens werd overgedragen. Het team legt uit dat hoewel monsters van coronavirussen bij vleermuizen en pangolines vergelijkbare genomen hebben getoond, geen van hen nog perfect past.

“Hoewel er geen dierlijk coronavirus is geïdentificeerd dat voldoende vergelijkbaar is om als de directe voorloper van SARS-CoV-2 te hebben gediend, wordt de diversiteit van coronavirussen bij vleermuizen en andere soorten enorm onderschat”, schrijven de onderzoekers .

De tweede hypothese is dat de natuurlijke selectie plaatsvond bij mensen – nadat het virus was overgedragen door een dierlijke gastheer.

“Het tweede scenario is dat het nieuwe coronavirus van dieren in mensen is overgegaan voordat het ziekten bij de mens kon veroorzaken” , legt Francis Collins , directeur van het National Institute of Health, uit op de NIH-blog.

“Vervolgens, als gevolg van geleidelijke evolutionaire veranderingen in de loop van jaren of misschien decennia, kreeg het virus uiteindelijk het vermogen om zich van mens op mens te verspreiden en een ernstige, vaak levensbedreigende te veroorzaken.”

Hoewel we nog niet weten welke van de twee hypothesen juist is, denken de onderzoekers dat er meer bewijs zou kunnen zijn dat de weegschaal ten gunste van de een of de ander zou doen – maar we zullen moeten wachten tot dat onderzoek gedaan is.

Lees verder bij de bron: sciencealert.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wat is een virus eigenlijk? Een alternatief verhaal
11 maanden geleden

Ik kwam een verhaal tegen dat niet onlogisch klinkt en belangrijk genoeg om kennis van te nemen. Vreemd genoeg is geen enkel onderzoek gedaan naar 5G …. Toch worden overal 5G antennes neergezet.

https://beforeitsnews.com/alternative/2020/03/%f0%9f%9a-high-alert-corona-targeted-radiation-virus-no-contagion-%a8q-image-of-the-beast-3719000.html

Vangils
11 maanden geleden

Boos

scherpschutter1943
11 maanden geleden

Ik denk dat de basis voor het coronavirus is gelegd in 2002 met de invoering van de euro. Daar hebben zoveel mensen met hun vingers aangezeten dat je er wel ziek van moest worden. Ook denk ik dat het ontstaan is in marokko, vanwege de grote hoeveelheid euro’s die daar terecht zijn gekomen op wat voor manier dan ook en die lieden daar met hun vieze poten ze daarna weer in onze economie hebben gestopt. Ook veel marokkaanse euros zijn terecht gekomen bij de chinese webwinkels (lekker kopen van andermans geld). Die chinezen zijn daar ook ziek van geworden en sturen hun ziekten, samen met de Alibabaspullen, terug naar europa. Ik ben benieuwd of ze in marokko ook ziek zijn geworden, hoewel ik dat niet geloof want die bevolking daar is immuun voor alles.

Haagse bronnen: maatregelen tegen coronavirus worden verlengd

Je verwacht het niet: Lidstaten keuren gebruik EU-fondsen voor coronapandemie goed