in

Coronahype komt ten einde? ‘Er is helemaal niks aan de hand in Nederland’

2768551622 12d92a2e3f hype
Photo by Martin Brandt

Nederland heeft bijna 10 miljoen coronasneltests besteld. De eerste lading wordt halverwege deze maand geleverd. De test geeft volgens de fabrikant binnen een kwartier uitsluitsel of iemand corona heeft.

De versnelde tests kunnen volgens deskundigen het aantal vals-positieven enorm doen stijgen.

Moleculair geneticus Pieter Borger besloot het RIVM enkele vragen te stellen over de coronatest. “Wat ik vermoedde blijkt te kloppen: de test is niet specifiek opgezet en herkent ook andere Sars-virussen,” schrijft hij op LinkedIn.

De PCR-test voor corona was oorspronkelijk gericht op 3 targets. Nu is dat er nog maar één: het E-gen. Dit is volgens Borger problematisch.

“Het E-gen, dat nu als enige gen wordt gebruikt om een positieve coronatest te scoren, is niet specifiek voor Sars-CoV-2 [het nieuwe coronavirus]. Het detecteert ook een breed spectrum andere Sars-virussen.”

Als de R in de maand is, komen Sars-virussen veel voor in Nederland.

Dat verklaart volgens Borger waarom het aantal positieve tests enorm stijgt, maar het aantal coronadoden sinds augustus niet meer toeneemt en geen gelijke tred houdt met het aantal positief geteste mensen.

Al die positieve tests zijn dus geen coronagevallen, maar vals-positieven en andere Sars-virussen waar we niet ziek van worden, zegt hij. Oftewel: ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews

Photo by Martin Brandt cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rechter 1559908088

De rechtsstaat is ziek: klant van 16-jarige kinderprostituee krijgt slechts 1 dag celstraf

mondkapjesplicht 1229663731 scr

90% Scholieren kiest bij vrije keus voor GEEN gezichtsmaskers