in ,

‘Coronamaatregelen zullen nog zeker 12 tot 18 maanden nodig zijn’

Het is een vraag die velen – zeker na de persconferentie van gisterenavond waarin de huidige coronamaatregelen nog eens met een kleine maand verlengd werden – bezighoudt.

Met behulp van modellen kunnen we wel concluderen dat veel van de maatregelen die we nu noodgedwongen omarmd hebben, nog geruime tijd gehandhaafd moeten worden om het virus er écht onder te krijgen.

Dat blijkt uit een onderzoek, uitgevoerd aan de Stanford University.

[….]

Het virus komt terug

“Het is duidelijk dat als we social distancing gedurende een korte of iets langere periode – enkele weken tot maanden – omarmen en vervolgens alle beperkingen weer opheffen, we mogen verwachten dat het virus weer aan een opmars begint, omdat veel mensen er nog steeds vatbaar voor zijn.”

Sterker nog: elke keer wanneer de onderzoekers de beschermende maatregelen in hun modellen van de één op de andere dag lieten vallen, kwam het virus zo hard terug dat het er in werkelijkheid toe zou leiden dat zorgstelsels ernstig overbelast raken.

“OM EEN HEROPLEVING VAN TE VOORKOMEN, MOETEN WE MEERDERE INTERVENTIES GEDURENDE EEN LANGERE PERIODE – 12 TOT 18 MAANDEN OF MEER – DOORVOEREN”

Het is een vrij ontnuchterende …..

Lees verder bij de bron: scientias.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo worden we voor de gek gehouden met valse video’s van ziekenhuizen met corona-patiënten….

Slechte 1 april grap? Burgemeesters willen experimenteren met internetverbod