in

Corruptie bij de VN-vluchtelingenorganisatie: Afrikanen voor $ 2500,- verhuisd naar Europa

Bij de -Vluchtelingenorganisatie is sprake van aanwijzingen op corruptiezaken. Blijkbaar hebben medewerkers van de vluchtelingenorganisatie Afrikanen tegen de betaling van geld een verhuizing naar het Westen mogelijk gemaakt.

Medewerkers van de UNHCR zouden Afrikanen tegen betaling een verhuizing naar het Westen mogelijk gemaakt hebben. Dat bericht het Duitse tijdschrift “Stern”.

Volgens het bericht schreven de medewerkers daarvoor o.a. valse documenten uit, waarmee de Afrikanen op de begeerde lijsten van het zogenaamde “Resettlement”-programma kwamen te staan. In het kader daarvan bieden meerdere westelijke landen, waaronder ook Duitsland, bijzonder bescherming waardige vluchtelingen een veilige en zekere toekomst in hun land.

Daarvan dienen vooral mensen te profiteren die op grond van ziektes en vervolging bedreigd worden. Omdat er echter wereldwijd slechts 50.000 tot 60.000 van zulke verhuizingen per jaar plaatsvinden, is er enorm weinig kans om een van de plaatsen te krijgen.

[…]

Miljoenen smeergeld geïnd

De centrale van de UNHCR in Genève bevestigde tegenover “Stern” dat ook zij aanwijzingen voor in Oeganda en Kenia zou hebben ontvangen. Daar waar voldoende informatie ter beschikking zou staan, zou ook onderzoek plaatsvinden.

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europese Centrale Bank heeft nog één item in haar toolkit: dubbele rentekoersen

Griekenland krijgt monsterhoeveelheid sneeuw, pak van 4 meter en mensen zaten 10 dagen opgesloten