in ,

Corruptie viert hoogtij! Politie vakbondsman verrijkte zich met geld voor agenten met PTSS

OpenClipart-Vectors / Pixabay

De voormalig voorzitter van politievakbond ANPV heeft zich verrijkt met dat bestemd was voor politiemensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Het gaat om zo'n 130.000 . Ook loog hij over zijn kwalificaties zodat hij in een commissie kon plaatsnemen die moest beoordelen of agenten PTSS hebben.

Uit intern onderzoek van de blijkt dat ex-voorzitter Geert P. agenten met een posttraumatische stress-stoornis hielp met het indienen van schadeclaims en daar zelf aan verdiende. Dat had volgens de politie niet gemogen.

Verder gebruikte hij een vervalst cv en loog hij over zijn academische titels. Daardoor kon hij plaatsnemen in een commissie die beoordeelt of agenten PTSS hebben opgelopen tijdens hun werk.

“De voormalig vakbondsvoorzitter heeft deskundigheid voorgewend tegenover politiecollega's en derden die soms in een kwetsbare positie verkeerden”, schrijft korpschef Erik Akerboom in een reactie.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Aanvechten BKR-registratie werkt!

Oekraïne mag 50 miljoen kilo extra onfrisse plofkip naar EU exporteren