in

Corruptieonderzoek naar IMF-baas Christine Lagarde

Er wordt een onderzoek ingesteld naar -baas Christine Lagarde wegens haar rol bij een fraudezaak uit 2008. Zij zou nalatig hebben gehandeld bij een omstreden deal tussen de zakenman Bernard Tapie en de bank Crédit Lyonnais waarmee meer dan 400 miljoen gemoeid was. Lagarde was toen minister van Financiën.

DEAL WAS DOORGESTOKEN KAART

Bernard Tapie is betrokken bij een schandaal rondom het inmiddels niet meer bestaande Crédit Lyonnais, dat in staatshanden was. Hij kreeg in 2008 403 miljoen schadevergoeding van de bank in een arbitragezaak rondom de verkoop van aandelen in 1993. Lagarde was in 2008 minister van Financiën onder toenmalig president Sarkozy. Die werd in zijn laatste twee campagnes gesteund door Tapie.

Lagarde zou nalatig hebben gehandeld bij deze deal; zij had de toekenning van die 403 miljoen euro aan de rechter moeten voorleggen. Daarnaast wist ze dat Sarkozy gesteund werd door Tapie.

via nrc.nl.

Foto via Teacher Dude’s BBQ


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voor het eerst heeft iedere Belg meer dan 100.000 euro op de rekening? Bankrekening leert anders

Onderzocht: Allemaal kuddedieren op Facebook