in , ,

Corruptiespel rond wapens, auto’s, alcoholtesters, communicatieapparatuur voor Nederlandse politie

De inkoopafdeling van de Nationale is in opspraak. Rond de aanschaf van nieuwe politieauto's zouden agenten smeergeld hebben aangenomen. Ex-wapenhandelaar Richard Bistrong schetst in de Volkskrant hoe de omkoping in het werk gaat. De Amerikaan is voorwaardelijk vrij, na een straf van 14 maanden wegens omkoping.

Eigenlijk ging het altijd en overal hetzelfde, zegt Richard Bistrong. Hij zat in een afgesloten vergaderkamer in een willekeurig hotel in een land naar keuze met een tussenpersoon, en daar voltrok zich de . De tussenpersoon sprak over commissie, over tol die hij moest betalen, of over mensen voor wie hij moest zorgen.

Bistrong hoefde alleen maar akkoord te gaan. Dan wist hij – en de tussenpersoon wist het ook – dat er overheidsfunctionarissen betaald zouden worden voor cruciale informatie, of voor een beslissend zetje in de voor producten van zijn multinationale wapenfirma. Bistrong betaalde de tussenpersoon en die handelde het smeergeld verder af.

Ook zijn er aangiften binnengekomen van verdachte praktijken bij andere inkoopcontracten – onder meer voor alcoholtesters en communicatieapparatuur.

Lees verder via VK.

 

Foto via FaceMePLS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Na NL op stelten te hebben gezet: Nederlandse ebola-artsen willen terug naar Sierra Leone

Georgia Guide Stones ’2014′ steen verwijderd, en onthuld extra gravures