in

Covid-19 zat al in MAART 2019 in Spaans rioolwater, blijkt uit onderzoek

Spaanse virologen hebben sporen gevonden van het nieuwe coronavirus in een monster van afvalwater van Barcelona dat in maart 2019 werd verzameld, negen maanden voordat de COVID-19- in werd vastgesteld, zei de universiteit van Barcelona vrijdag.

De ontdekking van de aanwezigheid van een virusgenoom zo vroeg in zou, indien bevestigd, impliceren dat de ziekte veel eerder is verschenen dan de wetenschappelijke gemeenschap dacht.

Het team van de Universiteit van Barcelona, ​​dat sinds half april van dit jaar afvalwater testte om mogelijke nieuwe uitbraken te identificeren, besloot ook tests uit te voeren op oudere monsters.

Ze ontdekten voor het eerst dat het virus op 15 januari 2020 in Barcelona aanwezig was, 41 dagen voordat het eerste geval daar officieel werd gemeld.

Vervolgens voerden ze tests uit op monsters die tussen januari 2018 en december 2019 waren genomen en ontdekten de aanwezigheid van het virusgenoom in een van hen, verzameld op 12 maart 2019.

“De niveaus van SARS-CoV-2 waren laag maar waren positief”, zei onderzoeksleider Albert Bosch door de universiteit.

Het onderzoek is voorgelegd voor een peer review.

Dr. Joan Ramon Villalbi van de Spaanse Vereniging voor Volksgezondheid en Sanitaire Administratie vertelde Reuters dat het nog te vroeg was om definitieve conclusies te trekken.

‘Als het maar één resultaat is, wil je altijd meer gegevens, meer onderzoeken, meer monsters om het te bevestigen en een laboratoriumfout of een methodologisch probleem uit te sluiten’, zei hij.

Lees verder bij de bron: worldunity.me


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.S.
8 maanden geleden

Ik vraag me werkelijk af hoe betrouwbaar dit is, want ze hebben het virus oa in Afrika ook in dingen gevonden waar het werkelijk helemaal niet in kan zitten, zoals papaya’s en ander fruit, zelfs geiten zouden het niet kunnen krijgen en hebben ze het in gevonden. Wat voor tests gebruikten ze dan voor dat water?

Eet smakelijk! Er zit microplastic in je groenten en fruit

Bedrijven redden zal ten koste gaan van algemene voorzieningen en zorg