in ,

Crisis bij Amsterdams afvalbedrijf door links bestuur is nu een nationaal probleem geworden

TheDigitalArtist / Pixabay

De inzameling van afval in dreigt in gevaar te komen door ernstige technische en financiële problemen bij de Amsterdamse afvalverwerker AEB. Dit schrijft de Vereniging Afvalbedrijven in een brandbrief aan de gemeente , de eigenaar van AEB.

Twee weken geleden legde AEB vier van de zes verbrandingsovens stil.

Nu veel afval niet meer naar AEB kan, dreigt het op vuilstortplaatsen te belanden, wat faliekant tegen het overheidsbeleid ingaat. Ook zouden opgeslagen partijen afval in brand kunnen vliegen.

Andere afvalbedrijven kunnen de problemen wel oplossen, maar dan moet AEB de extra kosten betalen. En omdat AEB zelf geen heeft, moet de gemeente, als eigenaar, de portemonnee trekken.

Het stilleggen van de ovens volgde op ingrepen van de toezichthouder op milieugebied, de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Die vond dat de installaties van AEB een groot risico opleverden voor medewerkers en omgeving.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

“Als de gemeente niet snel duidelijkheid geeft over het noodlijdende afvalenergiebedrijf AEB, zal het vuilnis zich binnenkort ophopen in Amsterdam.

Daarvoor waarschuwen andere afvalverwerkers in een brief aan de gemeente. Volgens hun branchevereniging Vereniging Afvalbedrijven (VA) dreigt de afvalmarkt te stagneren.

De andere afvalverwerkers spelen een vitale rol bij het opvangen van het vuilnis dat AEB nu niet meer aankan. Toen vorige week bij AEB meer dan de helft van de verbrandingscapaciteit werd stilgelegd omdat het bedrijf de veiligheid niet op orde weet te krijgen, zijn andere afvalverwerkers bijgesprongen.”

Lees verder bij de bron: Parool


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rutte hoort in de gevangenis: 1600 miljard in de pensioenpotten en toch korten

De maan landing – Hoe heeft NASA het 50 jaar geleden geflikt?