in , , ,

D66: extra geld naar EU niet uit te sluiten

Het wil niet dat er extra geld naar de gaat. Maar het kan uiteindelijk toch gaan gebeuren, zegt coalitiepartner .

De inzet is dat er geen extra geld gaat naar de Europese meerjarenbegroting – waarin een financieel gat komt door het vertrek van de Britten – en dat de EU extra taken op zich neemt. Het doel is dat dit met ,,gesloten beurzen” gebeurt, zei D66'er Kees Verhoeven in de . Om dit mogelijk te maken, wil het kabinet geld weghalen uit het landbouwfonds en minder geld reserveren voor achtergebleven regio's.

Maar Verhoeven wil geen loze beloftes doen. Hij kan niet ,,uitsluiten” dat er toch meer geld naar de EU gaat. Daar krijgen we dan wel iets voor terug zoals betere grensbewaking, zei de D66'er. Volgens hem staan de vier coalitiepartijen hier hetzelfde in. ,,D66 is wel duidelijker dan de andere coalitiepartijen”, oordeelde Martin van Rooijen ().De komt binnenkort met voorstellen voor de begroting voor de periode 2021-2027. De onderhandelingen daarover zullen vele maanden duren. Door de brexit komt er een gat van netto circa 13 miljard euro in de begroting.

Premier Mark gaf de afgelopen tijd aan dat Nederland niet meer geld naar de EU wil sturen. Nederland moet niet angstig op de rem trappen, maar Europa in de juiste richting sturen, meent Verhoeven.

De andere regeringspartijen , VVD en ChristenUnie gingen in het debat over de informele Europese top vrijdag niet zover als D66. ,,We zitten nu bij de inzet”, zei Anne Mulder (VVD). ,,Ik wil er niet op vooruitlopen.” In het verleden heeft Rutte geroepen dat er geen geld meer naar Griekenland zou gaan, maar daar moest hij later op terugkomen. Zoiets willen de partijen nu voorkomen.

De vier regeringspartijen denken verschillend over de EU. D66 is de grootste voorstander van de Europese Unie.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gaat Rutte akkoord met fors hogere EU rekening Nederland?

“Kritiek hebben op regeringen wordt gevaarlijker”