in , , ,

D66: Uw organen zijn van de staat!

D66 wil de wet orgaandonatie wijzigen.

Als er geen wilsbeschikking is zijn de organen automatisch van de staat.

De wijziging van de wet wordt donderdag besproken met de Kamer en de minister.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat ik u op de hoogte kan houden!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

22 Comments

Laat een reactie achter
 1. Kms –nr 33 506 Voorstel van wet van het lid Pia Dijkstra tot wijziging van de Wet op de orgaandonatie in verband met het opnemen van een actief donorregistratiesysteem

 2. Het voorstel is ronduit onbeschoft ! Lastenverzwaringen alom, Jan rap en z’n maat via “Open deuren” toelaten en “oeps” tot de ondekking komen dat het nu wel ernstig teveel wordt. Pensioenen die verdampen, negatieve rente en nu is mijn eigen lichaam ook van de Staat ? Dit vindt ik ronduit onbeschoft. Laat Den Haag eerst maar eens aantonen dat het voortvarend kan functioneren, ergo, alle gemaakte fouten repareren en lanceer dan in beleefde vorm oggaandonatie want zo krijg ik het misselijkmakende gevoel dat mijn organen wel eens duur konden worden verhandelt aan een Amerikaan met veel geld, door de Staat te incasseren. Ben ik nu helemaal verdwaalt ? Prima, laat mij dat dan zien door alle blunders te repareren die dit kabinet beging en dan start ik het proces om er eens over na te gaan denken… Wat is die Pechthold toch een totalitair achterbaks mannetje.

 3. Volgens mij hebben ze alleen wat aan levende organen. Je wordt dus kunstmatig in leven gehouden ervoor of ben nog niet overleden als ze ze eruit halen. In dat opzicht best een eng voorstel.

 4. Ik ben donor, maar hier door ben ik geneigd weer in te trekken. Wat een onzin. Ik bepaal zelf wat er gebeurd met mijn organen en niet de staat.
  Lijkt china wel!

  • Ik ben ook al jaren donor, ze mogen alles van me hebben na mijn dood. Maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn, die gewoon geen keuze willen maken. Dat hebben ze maar te respecteren in dat torentje. Als deze wet erdoor komt, trek ik mijn codicil in en krijgen ze niks meer van me.

 5. Ik vind het niet kunnen als ze nu doen dat je automatisch donor bent tenzij je laat weten dat je het niet wilt wel goed want soms melden mensen zich niet aan omdat ze er geen zin in hebben maar om gedwongen organen te doneren vind ik wel te ver gaan

 6. Deze kabinet gaat over lijken. En ze zorgen er zelf wel voor dat er vele lijken binnen komen met hun dure achterbakse zorgstelsel. Rijst mij de vraag. Hoeveel dooien heeft deze regering al op z’n geweten. Is daar al onderzoek naar gedaan??? Nee natuurlijk niet..want een mens zijn we allang niet meer in Nederland. Hebben niet voor niets een BSN nummer…zou mij benieuwen wanneer we het verplicht op ons lichaam moeten laten tattoeren..of krijgen we een chip???

 7. Waren we maar lijken als ze onze organen er uithalen , nee want dan hebben ze niets aan jou als je echt dood bent . Dan kunnen ze alleen maar je nieren alvleesklier en je lever gebruiken als je je ECHT dood bent ! Ze moeten de volgende vraag stellen aan jou als je weer eens zo’n codicil tussen neus en lippen onder je neus duwen : Ben jij bereid je organen af te staan , ook als je zeker weet dat je nog leeft , maar wel hersendood bent verklaard , omdat je lichaam ( lees: hersenen) niet meer reageert op bepaalde prikkels ? Ben je bereid om je dan zonder narcose open te laten snijden , terwijl de kans groot is dat je alles voelt en je voor de operatie wellicht nog bij had kunnen komen ? Hoeveel mensen willen dan nog orgaandonor worden ?Vraag aan de overheid en medische specialisten : ” Waarom krijgen we niet de juiste voorlichting over orgaandonatie ?Is een ernstig beschadigd stervend mens niet meer de moeite waard ?”

 8. Pia Cerfontaine komt vast nog met een wetsvoorstel inzake gedwongen orgaandonatie bij leven. D66 stond voor Democraten uit 1966. Het partijtje is inmiddels n**istischer dan welk partijtje Mengele ook had opgericht!

 9. Het moet niet gekker worden, wil je euthanasie, mag je daar niet zelf over beslissen, maar de staat kan wel beslissen de beschikking te krijgen over jouw lichaam. Donatie is een mooi gebaar, echter wel vanuit een vrije keuze en wel die van mezelf of nabestaanden en niemand anders.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Crowdfund! GeenStijl zamelt geld in voor mishandeld echtpaar Amsterdam

Brexit: een kwalijke ondemocratische truuk van de Europese Raad