in , , ,

D66: Uw organen zijn van de staat!

D66 wil de wet orgaandonatie wijzigen.

Als er geen wilsbeschikking is zijn de organen automatisch van de staat.

De wijziging van de wet wordt donderdag besproken met de Kamer en de minister.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Cor
5 jaren geleden

Er is door D66 een wetsvoorstel ingediend. Op nu.nl. wordt dit onkend
http://nos.nl/artikel/2063968-d66-dient-wetsvoorstel-verplichte-keuze-orgaandonatie-in.html

Jesse
5 jaren geleden

Kms –nr 33 506 Voorstel van wet van het lid Pia Dijkstra tot wijziging van de Wet op de orgaandonatie in verband met het opnemen van een actief donorregistratiesysteem

frederikgerritsen
5 jaren geleden

Er is toch niks mis met dit voorstel…!!!

Antwoord aan  frederikgerritsen
4 jaren geleden

Natuurlijk wel, want wil je geen keuze maken, dan ben je automatisch donor. Dat kan en mag niet.

Rick
5 jaren geleden

Het voorstel is ronduit onbeschoft ! Lastenverzwaringen alom, Jan rap en z’n maat via “Open deuren” toelaten en “oeps” tot de ondekking komen dat het nu wel ernstig teveel wordt. Pensioenen die verdampen, negatieve rente en nu is mijn eigen lichaam ook van de Staat ? Dit vindt ik ronduit onbeschoft. Laat Den Haag eerst maar eens aantonen dat het voortvarend kan functioneren, ergo, alle gemaakte fouten repareren en lanceer dan in beleefde vorm oggaandonatie want zo krijg ik het misselijkmakende gevoel dat mijn organen wel eens duur konden worden verhandelt aan een Amerikaan met veel geld, door de Staat te incasseren. Ben ik nu helemaal verdwaalt ? Prima, laat mij dat dan zien door alle blunders te repareren die dit kabinet beging en dan start ik het proces om er eens over na te gaan denken… Wat is die Pechthold toch een totalitair achterbaks mannetje.

Prul
5 jaren geleden

Volgens mij hebben ze alleen wat aan levende organen. Je wordt dus kunstmatig in leven gehouden ervoor of ben nog niet overleden als ze ze eruit halen. In dat opzicht best een eng voorstel.

diny
5 jaren geleden

het word nu echt een dictator, we hebben bij hem al niets te zeggen , maar nu wil hij ons lichaam ook nog

Brouwer
5 jaren geleden

Snel een wilsbeschikking.
Want stel je voor dat iemand van D66 wat nodig heeft

5 jaren geleden

Motherfucker is het.

archie123
5 jaren geleden

Hij is ook maar een acteur, HENDRIK JAN VAN BUITENVELDERT, de echte slaven naam.

Arno De Voogd
5 jaren geleden

Ik ben donor, maar hier door ben ik geneigd weer in te trekken. Wat een onzin. Ik bepaal zelf wat er gebeurd met mijn organen en niet de staat.
Lijkt china wel!

Antwoord aan  Arno De Voogd
4 jaren geleden

Ik ben ook al jaren donor, ze mogen alles van me hebben na mijn dood. Maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn, die gewoon geen keuze willen maken. Dat hebben ze maar te respecteren in dat torentje. Als deze wet erdoor komt, trek ik mijn codicil in en krijgen ze niks meer van me.

Marian
5 jaren geleden

Ik vind het niet kunnen als ze nu doen dat je automatisch donor bent tenzij je laat weten dat je het niet wilt wel goed want soms melden mensen zich niet aan omdat ze er geen zin in hebben maar om gedwongen organen te doneren vind ik wel te ver gaan

Grietje
5 jaren geleden

Deze kabinet gaat over lijken. En ze zorgen er zelf wel voor dat er vele lijken binnen komen met hun dure achterbakse zorgstelsel. Rijst mij de vraag. Hoeveel dooien heeft deze regering al op z’n geweten. Is daar al onderzoek naar gedaan??? Nee natuurlijk niet..want een mens zijn we allang niet meer in Nederland. Hebben niet voor niets een BSN nummer…zou mij benieuwen wanneer we het verplicht op ons lichaam moeten laten tattoeren..of krijgen we een chip???

5 jaren geleden

geloof,hoop en een heleboel ellende.
weg met die zooi in den haag .
landverraders daar staat maar een straf op.

Loon
5 jaren geleden

mijn lichaam van de staat?? neem dan ook mijn ziektekosten voor je rekening dan!!!

5 jaren geleden

die spoort ook niet ons lichaam is van de staat als ik dood ga krijg die mijn organen niet want dan heeft die meteen het wilders syndroom

Tinne
4 jaren geleden

Waren we maar lijken als ze onze organen er uithalen , nee want dan hebben ze niets aan jou als je echt dood bent . Dan kunnen ze alleen maar je nieren alvleesklier en je lever gebruiken als je je ECHT dood bent ! Ze moeten de volgende vraag stellen aan jou als je weer eens zo’n codicil tussen neus en lippen onder je neus duwen : Ben jij bereid je organen af te staan , ook als je zeker weet dat je nog leeft , maar wel hersendood bent verklaard , omdat je lichaam ( lees: hersenen) niet meer reageert op bepaalde prikkels ? Ben je bereid om je dan zonder narcose open te laten snijden , terwijl de kans groot is dat je alles voelt en je voor de operatie wellicht nog bij had kunnen komen ? Hoeveel mensen willen dan nog orgaandonor worden ?Vraag aan de overheid en medische specialisten : ” Waarom krijgen we niet de juiste voorlichting over orgaandonatie ?Is een ernstig beschadigd stervend mens niet meer de moeite waard ?”

Kleintje84
Antwoord aan  Tinne
4 jaren geleden

inderdaad. Je bent verlamd maar zeker niet verdoofd ! Je leeft nog als ze je organen eruit halen.

Mariane Sepers
4 jaren geleden

Pia Cerfontaine komt vast nog met een wetsvoorstel inzake gedwongen orgaandonatie bij leven. D66 stond voor Democraten uit 1966. Het partijtje is inmiddels nazistischer dan welk partijtje Mengele ook had opgericht!

Karin van Diessen
4 jaren geleden

Het moet niet gekker worden, wil je euthanasie, mag je daar niet zelf over beslissen, maar de staat kan wel beslissen de beschikking te krijgen over jouw lichaam. Donatie is een mooi gebaar, echter wel vanuit een vrije keuze en wel die van mezelf of nabestaanden en niemand anders.

Crowdfund! GeenStijl zamelt geld in voor mishandeld echtpaar Amsterdam

Brexit: een kwalijke ondemocratische truuk van de Europese Raad