Daar gaan de democratische maskers: Partijen willen referendum #geenpeil negeren

Burgers was meer inspraak beloofd bij het tot stand komen van de referendumwet, maar een groot deel van de politici kondigt al aan dat de uitkomst van een volksraadpleging over Europa zal worden genegeerd.

Website GeenStijl probeert momenteel een volksraadpleging van de grond te krijgen onder de naam GeenPeil. Als het 300.000 handtekeningen verzamelt, komt er een raadgevend referendum over de uitbreiding van de EU en de samenwerking met Oekraïne in het bijzonder.

Wat zeggen de politieke partijen

 • ,,Ons standpunt zal niet wijzigen van dit referendum”, zegt VVD-Kamerlid Van ’t Wout.
 • D66, warm pleitbezorger van referenda, zegt ook niet direct dat partijen zo sportief moeten zijn om de mening van de burger doorslaggevend te laten zijn.
 • Ook PvdA en CDA willen niet zeggen of ze zich iets van het oordeel van de kiezer aan zullen trekken.

 

Lees verder via de Bron: Telegraaf.nl

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Case schreef:

  Waarom is dit nieuws? We hebben toch al een referendum over Europa gehad.

 2. Zo zie je maar weer dat de politiek steeds verder van het volk komt te staan. Als plofkippen worden we geplukt en geslach

 3. J vd. H schreef:

  De huidige Bestuurders “vooral in Brussel” zouden onder die Snor [’40-’45] een Topbaan hebben gehad. In oktober 2005 werden de Europeanen ‘via valsheid in geschrifte’ reeds de mond gesnoerd

 4. Haassenbroek schreef:

  Democratie staat in veel Boeken als het ideaal maar de praktijk laat wat anders zien

 5. Piet Klein schreef:

  Europa is mislukt. Wat mij betreft is Europa een sterk idee, maar de huidige politiek heeft dit idee zo slecht uitgevoerd dat Europa op belangrijke punten niet gelukt is. Europa is niet in staat om de financiele markten een kader te geven waarbij de kans op volgende crisis wordt verkleind en als er wel een crisis is de effecten te beperken. Europa lukt het niet om het Griekse probleem op te lossen. Men blijft de schulden positie van Griekenland vergroten. Europa lukt het niet om substantieel de economie op gang te krijgen, resultaat veel te veel werkelozen, veel te veel mensen onder de armoede grens. Europa lukt het niet om zinvol te anticiperen op het vluchtelingen probleem. Europa kan niet duidelijk maken wat haar mogelijkheden voor vluchtelingen en dit duidelijk te maken aan haar burgers en aan deze vluchtelingen. Europa heeft geen sterk plan om een antwoord te vinden op de klimaatproblematiek. Een sterk Europa is geen verkeerd idee, maar het huidige Brussel, de huidige Nederlandse politiek is uitermate incompetent om Nederland en Europa serieuze kansen te bieden voor een goede toekomst. Dat de politici zo er verdwaald zijn dat ze nog meer onzin gaan uitkramen zoals, Europa is te complex, jullie als kiezers zijn dom als je een mening hebt die afwijkt van wat wij vinden omdat we als politic geen heldere visie hebben over Europa en nog minder in staat zijn al hadden we die visie jullie als kiezer te overtuigen van een goede koers. Onze politiek is meer dan failliet.

 6. Andy schreef:

  Word echt eens tijd dat wij als burgers laten zien dat we dit niet pikken. De partijen komen allemaal met loze praatjes die ze een dag nadat ze verkozen zijn als grootste partij(en) meteen weer omgooien en hun eigen zin doen. Het zijn machtsbeluste mensen die zelf niks inleveren en niet luisteren naar het volk dat hun gekozen heeft. We worden arm gemaakt en gehouden. In de gaten gehouden terwijl hun de smerige spelletjes spelen. Nederland een vrij land? Nederland is een land van onderdrukking en als je je mond opentrekt dan word je nog gestraft ook. Laten we opstaan en duidelijk maken dat WIJ de BURGERS hetgeen ZIJN die NEDERLAND maken.

 7. John schreef:

  Nog een paar stemmen nodig -en de democratie komt weer tot leven.

 8. Joop schreef:

  Amerika is doodsbenauwd dat ze door de stemming door de Nederlandse Burgers op 6 april -economisch klem komen te zitten. Daarom bemoeit dit criminele oorlogsland zich ook al via een U-bocht constructie met onze stem. En zetten er veel geld in

 9. NICOLAI schreef:

  ,,
  Een inlegvel ofwel blsdwijzer, welke geen enkele rechtswaarde bezit

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: