in

Daar gaan we alwéér: Bezuinigen na corona, de opties liggen al klaar

Geen enkele politicus maalt op dit moment om de oplopende staatsschuld. Maar als de eenmaal bezworen is, is dat wel anders. De bezuinigingsopties liggen al klaar.

Het presenteerde vandaag een 16-delig keuzemenu, waar ambtenaren bijna een heel jaar aan hebben gewerkt.

Het vuistdikke pakket zit vol met radicale en minder radicale beleidsopties, zoals de volledige afschaffing van de hypotheekrenteaftrek, het afschaffen van de dagbesteding in de langdurige of het invoeren van een wettelijk minimumúúrloon (als aanvulling op het ).

Voor de goede orde: het kabinet heeft geen concrete voornemens om al die opties in beleid om te zetten.

Ze zijn vooral bedoeld om politieke partijen te voeden die momenteel druk bezig zijn met het schrijven van hun verkiezingsprogramma’s. Over minder dan een jaar – op woensdag 17 maart – gaat weer naar de stembus.

Het was dan ook de Kamer zelf die op initiatief van D66 om de zogeheten Brede Maatschappelijke Heroverwegingen (BMH) had gevraagd.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Alles over bier en eten!


Bier Butler

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
  1. De burgers zijn wakker geworden nadat zij maandenlang opgesloten hebben gezeten in hun huizen nadat een satanische elite eeuwen lang de mensheid op werkelijk alle mogelijke fronten heeft mishandeld. Ook het Corona virus is afkomstig van deze Cabal. Het is nu niet het tijdstip om zomaar over te gaan tot de orde van de dag.

    De tijd is nu om schoon schip te maken. En schuif het werk van alle ambtenaren maar in de vuilnis bak want zij en de hele overheid / regering zijn de primaire reden van hun bestaan vergeten en dat is dat zij de samenleving dienen. En dat is wat anders dan een samenleving uitpersen ten behoeve van een elite met meer en meer belastingen en meer en meer regels.
    In plaats daar van dienden zij de banken en de multinationals en werden de mensen gebruikt.

    Voor een dergelijke overheid is geen plek meer. En ook niet meer voor een monetair systeem dat fiat geld creëert en daarvoor woeker rente vraagt. En ook niet een RK kerk die niet meer bleek te zijn dan een satanskerk. En ook niet voor een pharma industrie die als primair doel heeft zich zelf te verrijken.

    Zo geredeneerd zou het Coronavirus blijken weleens een zegen te zijn …

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Kabinet gebruikt de ‘persoonlijke worsteling’ tactiek: ‘Informatie wordt dan sneller aangenomen als waarheid’

Op 1 juli aanstaande wordt de Donorwet van kracht, maar bij orgaandonor Esmee was het al bijna fout gegaan