in , , , , , ,

Daar gaan we: Europol wil uitgebreidere Europese bewaarplicht

wil dat er een uitgebreidere Europese bewaarplicht komt wegens het toenemend gebruik van Carrier Grade NAT (CGN) door internetproviders, wat een steeds groter probleem wordt bij het opsporen van verdachten (pdf).

Internetproviders gebruiken CGN als oplossing voor het te kort aan ipv4-adressen. Hierdoor kunnen duizenden of honderdduizenden abonnees van een provider één ip-adres delen.

CGN zorgt er volgens Europol voor dat opsporingsdiensten de activiteiten van een bepaalde verdachte niet meer naar een specifiek ip-adres kunnen herleiden.

Uit recent onderzoek onder 70 traditionele internetproviders blijkt dat inmiddels 38 procent CGN heeft uitgerold en 12 procent dit van plan is. Bij mobiele internetproviders is dit zelfs 95 procent. “De gevolgen op onderzoeken is enorm”, laat Europol weten.

Als voorbeeld wordt een -lid genoemd waarbij 90 procent van de onderzochte mobiele ip-adressen niet naar een verdachte was te herleiden.

“Het gebrek aan een uniforme bewaarplichtstandaard in houdt in dat providers geen juridische verplichting hebben om dit soort gegevens op te slaan, wat inhoudt dat verzoeken van opsporingsdiensten geen bruikbare informatie van de provider opleveren”, stelt Europol.

De opsporingsdienst pleit dan ook voor nieuwe wetgeving zodat providers worden verplicht om deze gegevens wel op te slaan.

Lees de rest verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Alles om de , bedrog of hoe je het maar wilt noemen van de “hogergestelden” onder de radar te houden..


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Is er nu echt een MH17 getuige uit de weg geruimd?

TIP: let op je eco-knop anders heb je er nog niets aan, zuinige wasmachine vaak onzuinig gebruikt