in

Daar gaan we weer: EU neemt pannenlappen in het vizier wegens gevaarlijk

pannenlappen1

De EU wil zich deze week bezighouden met de nieuwe veiligheidsstandaards voor pannenlappen. Concreet gaat het om de vraag welke tests deze moeten doorlopen opdat zij de veiligheid van de consument niet bedreigen en verkocht mogen worden. De Britse regering reageert geërgerd op het thema.

Minister van Consumentenbescherming, Matthew Hancock, noemde het plan volgens de “Telegraph” “compleet krankzinnig”. De politicus van de Britse Conservatieven ziet hierin een onnodige overregulering en een “EU-machtsovername van ons aanrecht”. Volgens de Britse krant zouden de prijzen voor de desbetreffende producten daarom met 20% kunnen stijgen.

Een woordvoerder van de Europese Commissie verdedigde het voornemen. Zo zouden slechte pannenlappen tot “zware verbrandingen kunnen leiden”. In principe zou iedere verandering van de voorschriften “altijd onderwerp van intensieve gesprekken met de industrie” zijn.

Lees verder via E.J. Bron.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
44bf7a868d152e931a71eb78 640 private1

Privégegevens leerlingen basisschool massaal doorgespeeld naar uitgevers

df513b2bc5e8aa081d197f93 640 pil1

Ontwormingspil blijkt doorbraak in strijd tegen malaria