in

Daar gaan we weer : Eurostress terug, met dank aan grootste Portugese bank

Terug van weggeweest: een grote bank aan de rand van de afgrond. De beurzen in kleuren rood. De ‘eurostress' lijkt helemaal terug. De oorzaak ligt in .

is de grootste beurs-genoteerde bank van Portugal. Maar beleggers vragen zich af voor hoe lang nog. De moedermaatschappij van de bank lijdt grote verliezen en de handel in het aandeel is gestaakt.”

“Dat heeft zich verspreid als een olievlek naar de rest van de groep Espirito Santo. Nu is de bank in grote problemen. De aandelen zijn vandaag in de ochtend met maar liefst 15 procent gezakt. Toen is het opgeschort.”

Wat is precies aan de hand met Banco Espirito Santo?

José da Silva, correspondent in Portugal: “Er is heel wat aan de hand. Alles heeft eigenlijk te maken met het wanbeleid van de familie Espirito Santo. Het is een privébank die in handen is van de familie. Het is begonnen bij die moedermaatschappij, die in is gevestigd. Die heeft grote verliezen gemaakt.

“Het is enorm nieuws in Portugal. Maar niet alleen in Portugal, ook in de wereld. Hier zijn de journaals ermee geopend, de kranten hebben het er de hele tijd over. Het speelt al een aantal weken, maar de laatste dagen is de bom gebarsten.

via BNR Nieuwsradio.

Photo by mikecogh


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Van wie zijn klantgegevens? Van ING of van de klant : ING naar de rechter om inlogcodes klanten

Duitse spaarders worden nu medeverantwoordelijk gemaakt voor schulden van banken