in , , ,

Daar gaat je koopkracht: Belasting op gas met 32% omhoog in 2016

Liefhebbers van een lekker verwarmd huis of een lange douchebeurt zijn volgend jaar flink duurder uit. De energiebelasting op gas gaat per 1 januari namelijk met 32 procent omhoog naar 30,5 eurocent per kuub.

Voor een huishouden met een gemiddeld gasverbruik betekent dit een tegenvaller van 132 euro per jaar, zo blijkt uit berekeningen van vergelijkingssite Gaslicht.com.

Daar staat tegenover staat wel dat de energietaks op stroom met 16 procent omlaag gaat. Per saldo is een doorsnee huishouden volgend jaar circa 52 euro meer kwijt aan de belasting op gas en stroom.

Lees verder bij de Bron: Telegraaf.nl

Photo by christian.senger


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gerechtigheid
5 jaren geleden

Het schorum in Den Haag blijft bezig met het TREITEREN van de bevolking! Wat een onmenselijke hufters lopen daar rond! DIT HEEFT NIETS MEER MET REGEREN TE MAKEN; DIT IS GEWOON REGELRECHTE BEROVING VAN HET VOLK!!! DIE GASTEN MOETEN HANGEN!
EN DAN DIE KONTDRAAIER EN ONBENUL SAMSOM OOK NOG MET ZIJN 200 000 ASIELZOEKERS DIE ER DE KOMENDE JAREN NOG WEL BIJ KUNNEN IN ONS LAND!!!
WIE IS HIER NOU GEK????
WIE GAAT DAT ALLEMAAL BETALEN; DE BEVOLKING DUS EN ZEKER NIET DE RIJKEN!
ONS STAAT EEN LAWINE AAN BEZUINIGINGEN TE WACHTEN + ONBETAALBARE HUREN EN GEZONDHEIDSZORG!

DOEN WE DAAR MASSAAL NU EENS WAT AAN? DE ‘KRUIK ” IS WAT MIJ BETREFT GEBARSTEN.
DE BARRICADEN OP; NU!!!!

peet
5 jaren geleden

als iedereen die hier op internet loopt te zeiken en te kankeren nou is naar den haag gaan , in plaats van uit je luie zetel te kankeren

Harry
Antwoord aan  peet
5 jaren geleden

Ik zou het erg gepast vinden als u uw scheldwoorden eerst zou willen overdenken. Ik begrijp uw frustratie en zeker worden wij geplukt maar het K woord doet vele mensen zeer.

.Sjoerd
Antwoord aan  Harry
5 jaren geleden

Er komt de komende jaren nog meer [ellende] op ons land af -= zolang de Coalitie de boel in het Midden Oosten in brand schiet -en bombardeerd. We moeten allemaal een beetje opschikken ‘om de vluchtelinhgen ook een plaats te gunnen. Dat kost ons wat geld -dan moeten we nu niet gaan zeuren over een beetje energie, En Energie is bijna gratis uit Rusland als minister Kamp maar mee wil werken

toby
Antwoord aan  Harry
5 jaren geleden

helemaal mee eens.

Johan
5 jaren geleden

precies !!!!! de meeste mensen die kankeren gaan niet eens stemmen.
ik vind dat ze de stemplicht moeten invoeren zodat een ieder recht heeft om te klagen.
als je niet langer in deze dictatoriale democratie wil wonen net als ik dan moeten we maar asiel aanvragen in een ander Europees land.

Sonja
5 jaren geleden

Stemmen? laat me niet lachen….stemmen helpt geen zak, ‘t is allemaal één pot nat waar je ook op stemt. Beloftes en nog eens beloftes, maar ondertussen verandert er niets, de meesten hebben altijd gestemd op wat voor partij dan ook. Nou je ziet het, het wordt alleen maar erger. Omdat de meerderheid in de regering boter op hun kop hebben en zijn chantabel. Neem bijvoorbeeld Pim Fortuin, heel veel mensen op gestemd, deze man was echt voor Nederland. Je weet wat er is gebeurd. De huidige regering onder invloed van de elite willen Nederland bewust kapot maken en tenslotte Europa. De elite wil macht, er moeten zoveel mogelijk gewoon volk uitgemoord worden via de farmaceutische industrie, de banken die een gemeen spel spelen om de middenstand en de arbeidersklasse armer te maken. Stemmen op deze rotregering op wat voor partij dan ook heeft totaal geen zin, dat hebben we al zolang gedaan. Onderzoek ook maar eens over de Bilderberg-conferenties wat NOOIT in de mainstream (NOS, RTL) nieuws komt. Bij deze conferenties komen “mensen” vanuit de top ( bankwereld, farmaceutische industrie etc.) en prinses Beatrix, de nazi prins Berhard was de oprichter daarvan, bijeen. Dit gebeurt allemaal IN ‘T GEHEIM. Nogmaals de elite wil de macht en de huidige regering bestaat uit marionetten-poppen daarvan. Veel mensen slapen nog en blijven maar denken dat stemmen helpt, dus niet! Dat is allang bewezen!

gerechtigheid
5 jaren geleden

Peet en Johan; als het aan mij ligt had ik allang in Den Haag gestaan maar niet alleen; zolang het aantal lafbekken alleen maar kankeren en verder niets doen dan heeft het geen enkele zin om je nek uit te steken! DAT MOET MASSAAL GEBEUREN!

Jullie zijn net zo erg zo niet erger met je stompzinnige opmerkingen over “gaan stemmen”! Dat helpt inderdaad geen zak; INTEGENDEEL! De politiek bewijst constant dat de “firma LEUGEN EN BEDROG”regeert en met de wil van de bevolking “HAAR REET AFVEEGT!”

Jullie vinden dat blijkbaar acceptabel en dus normaal; slapen jullie maar rustig verder totdat het te laat is!!! De politiek is VERGEVEN van diefstal, leugens en bedrog!

Dan heb ik meer waardering voor Sonja die de vingers op de zere plek legt! Wij worden “dom gehouden”en gemanipuleerd! Er is veel meer aan de hand dan wij wel weten!
Lees ook maar eens de artikelen in XANDERNIEUWS!

gerechtigheid

veteraan
5 jaren geleden

Tijdens oorlog blijkt dat geld niet te eten is… let maar eens goed op wat er zich aan het ontvouwen is.

havado
5 jaren geleden

Er moet gewoon eens een keer een WET komen dat een partijbons welke een verkiezingsbelofte breekt, een jaar gevangenisstraf moet krijgen wegens oplichting , anders verandert er nooit wat en heeft ”stemmen” inderdaad geen enkele zin want eenmaal de verkiezingen achter de rug gaan ze allemaal precies dat doen wat het volk NIET wil .een referendum zou ook goed zijn maar daar zijn ze ,panisch. voor

Rawb
5 jaren geleden

Nou laten we afspreken wanneer we met z’n allen naar Den Haag gaan, tuig van een “regering”

Paul Lamote
5 jaren geleden

Wij hebben alleen elektriciteit en geen gas, dus voor ons is dit prima.

Helmut Pauels
5 jaren geleden

precies Paul Lamonte: iedereen voor zich en God voor ons allen….hier zal nooit iets veranderen!! 😉

..
5 jaren geleden

Weest blij dat je dit [NU] nog kan betalen, Dit jaar wordt je verplicht om asielzoekers [een bijdrage] te helpen- bij Wet wordt dit6 af gedwongen.

Bertus
5 jaren geleden

Gasprijs omhoog en elektra omlaag maar hoe komt het dat we BTW moeten betalen over de energiebelasting, dat is belasting over belasting (mag dat wel??) Verder wordt er door de regering aangemoedigd (maar willen ze dat wel) dat we zonnepanelen aanschaffen. De energiebelasting op elektra naar beneden en de terug verdientijd van de zonnepanelen is met een jaar verlengd, kan mensen tegen houden om Zonnepanelen aan te schaffen.

Geart
Antwoord aan  Bertus
5 jaren geleden

Je mag idd geen belasting over belasting heffen, maar niemand gaat er tegen in

Henk
5 jaren geleden

Je kunt je zonnestroom ook gebruiken voor verwarmen. ????

lenie
5 jaren geleden

Wat ik me afvraag Hoegaan ze die gebruikte kube die ik in 2015 heb gebruikt heb bereken, ze mogen toch allen over het verbruikt gas van 2016 die verhoging doen. Morgen is even bellen naar Eneco.

pedro
5 jaren geleden

Dus 32%na1januari ,dus niet tot 31-12-2015 dat valt onder de oude regeling van prinsjesdag ,deze verhoging hebben wij te danken aan die meeloper van d66 omdat hij zijn zin moest hebben in de verdeling van de 500mlj ,met een hand geven dan met twee handen teruggraaien op doeken deze leugenaars van dit kabinet zijn alleen voor brussel bezig en niet hun eigen nederland.

Frans
5 jaren geleden

Beste mensen we snappen het volgens mij nog steeds niet, Die boys in Den Haag geven je met een serieuze glimlach 10 eu en vervolgens halen zij door allerlei belastingen 15 eu terug, dus -5 eu voor de burger en zo gaat het al jaren.

gerechtigheid
5 jaren geleden

En maar zeiken en maar klagen en te belazerd zijn om actie te voeren!!!
Wanneer dringt het eens tot jullie door; HET HELPT NIET!!!

ALLEEN EEN MASSALE VOLKSOPSTAND HELPT EN ZE VRAGEN ER OM!
WE WORDEN MASSAAL BESTOLEN, BELOGEN EN ALS SLAVEN BEHANDELD!

ZE LATEN NIETS OVER VAN ONS LAND; HET IS ÉÉN GROTE KLIEK VAN ZAKKENVULLERS, LEUGENAARS EN LANDVERRADERS!
WE KRIJGEN DE KOMENDE TIJD NOG VÉÉL MEER BEZUINIGINGEN OVER ONS HEEN; HET IS GEWOON EEN COMPLOT VAN VRIJWEL ALLE POLITIEKE PARTIJEN!!!

GRIJP IN VOOR HET TE LAAT IS!!!

barbertje
5 jaren geleden

Het binnenhof voor 550 miljoen renoveren? Dat wordt natuurlijk meer dan een miljard. En dan staat die ouwe meuk er nog steeds, met alle achterkamertjes….
Slopen die hap, en de Hof- vijver dichtgooien met alles wat er nu staat, zit en rondloopt.
Gooi ze met stenen!

Zes tekenen waaruit blijkt dat 2016 spannend gaat worden

Het gaat weer beter met de economie: Werkloosheid en het einde van de crisis….