in

Daar is de derde prik: Moderna past coronavaccin aan voor de Zuid-Afrikaanse variant

Vaccinproducent Moderna heeft een aangepaste versie van zijn coronavaccin gemaakt die specifiek de Zuid-Afrikaanse variant van het virus onschadelijk moet maken.

De fabrikant heeft een partij van de nieuwe kandidaat- gestuurd naar de National Institutes of Health (NIH) in de voor klinisch onderzoek.

Als dat een succes is, kan het bedrijf een aanvraag doen bij de medische toezichthouders om de nieuwe versie op de markt te mogen brengen.

Moderna gaat er op basis van voorlopige cijfers van uit dat het bestaande, goedgekeurde coronavaccin ook werkt tegen gemuteerde versies van het virus.

Toch zijn in het onderzoek wat zorgen naar voren gekomen, zo bleek eerder; het zou bijvoorbeeld kunnen dat het bestaande minder lang bescherming biedt tegen de variant die in Zuid- is ontstaan.

Het bedrijf meldt dat het ‘uit voorzorg’ een strategie heeft uitgewerkt om nieuwe coronavarianten zoals de Zuid-Afrikaanse effectief aan te pakken. Aangepaste versies van het vaccin kunnen als tweede of derde worden toegediend. Moderna laat onderzoeken of ….

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Peer reviewed studie: Nano deeltjes vaccins kunnen DNA en hersenschade veroorzaken

Ook de Fitnessbranche is het zat en opent zaterdag de deuren