in , ,

Apartheid 2.0: Daar is ineens de ‘tijdelijke’ wet covid-testplicht voor heel veel dingen

Zonder inbreng van de Tweede Kamer.

49922978593 602749626e corona test
Photo by The National Guard

Het wetsvoorstel expliciteert de grondslag om bij ministeriële regeling testbewijzen te kunnen verplichten voor toegang tot sport- en jeugdactiviteiten, culturele instellingen, evenementen, restaurants en overige horeca, een en ander met inbegrip van doorstroomlocaties.

Daarnaast kan het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en het hoger onderwijs (ho) bij algemene maatregel van bestuur worden aangewezen. Op andere terreinen kan het testbewijs niet van overheidswege worden voorgeschreven.

Doelgroepen die door de regeling worden geraakt

Testbewijzen kunnen worden verplicht voor de toegang tot nader te bepalen sport- en jeugdactiviteiten, culturele instellingen, evenementen, restaurants, overige horeca, middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en hoger onderwijs. Beheerders en gebruikers van deze voorzieningen kunnen te maken krijgen met testbewijzen.

Verwachte effecten van de regeling voor de doelgroepen

Het testbewijs zal worden ingezet om maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te versoepelen. Bepaalde voorzieningen kunnen open met minder beperkende maatregelen dan dat het geval zou zijn zonder testbewijzen.

Op welk moment en exact voor welke voorzieningen testbewijzen zullen worden voorgeschreven, is bij het maken van het wetsvoorstel nog niet te zeggen.

Dit zal afhangen van de actuele omstandigheden na inwerkingtreding van de wet, in het bijzonder de epidemiologische situatie.

De beheerders van voorzieningen waarvoor een testbewijs gevraagd moet worden, dienen te controleren of de bezoeker een geldig testbewijs heeft en moeten daarvoor de CoronaCheck Scanner gebruiken.

Gebruikers van de voorzieningen dienen zich daarvoor te laten testen en – samen met een legitimatiebewijs – het testbewijs tonen bij de betreffende voorziening. Daarvoor kunnen zij de CoronaCheck gebruiken of een niet-digitaal testbewijs.

Lees verder bij de bron: Overheid.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boven maaiveld initiatief 1511927033 scr

RIVM brengt “Angstporno in het Catshuis”

elektrische auto 1556047428

Nederland en EU geven meer gas om ban op verbrandingsmotor