in ,

Dagelijks meer EU: EU-Parlement akkoord met EU Winstbelasting

Dagelijks zie je in het nieuws het manoeuvreren van de EU voor meer EU. Zoals onlangs al gerapporteerd speelt men o.a. nu het spel van geld, macht en zeggenschap grijpen met de belastingunie. En men wil starten met… Winstbelasting van het Grootbedrijf.

Het Europees Parlement stemt in met een rigoureuze herziening van het belastingsysteem voor multinationals. Een zogenoemde gezamenlijke grondslag voor de winstbelasting moet een einde maken aan belastingontwijking door grote ondernemingen.

Klinkt goed he? Grote bedrijven die zowaar een keer hun belasting moeten betalen?

Men spelt hier (als helaas altijd) weer een slinks spel

Echter, zoals eerder beschreven: de EU is normaliter volledig pro-grootbedrijf. Is het dan niet vreemd dat de EU hier het grootbedrijf benadeelt? Neen.

Dit is een actie van de EU: (1) waarvoor het de handen redelijk eenvoudig voor op elkaar krijgt – grote bedrijven daadwerkelijk eens belasting laten betalen. En (2) waarmee de EU gemakkelijk een centraal en door Brussel gedicteerd EU-belastingsysteem kan introduceren.

En voor het realiseren van (2), gebruikt men handig (1). En gelukt, het Europarlement is ingestemd. En PvdA is uiteraard weer trots over hun inzet voor het grootbedrijf: “Volgens EU-parlementariër Paul Tang (PvdA), die rapporteur is over het , is het huidige belastingsysteem dringend aan modernisering toe. PvdAers die trots democratische macht overdragen naar het anti-democratische EU Grootbedrijf… Tja.

“Modernisering” is trouwens ook zo’n prettig klinkend frame, niet? Niemand is tegen modernisering, niemand wil iets ouds, zeker niet oude belastingsystemen. Behalve dan dat wij in Nederland daardoor dus geen zeggenschap meer hebben over bedrijven met een omzet hoger dan 750 miljoen euro. Die is dus nu toegeëigend door de Europese Commissie. En macht eenmaal weggegeven, komt uiteraard nooit meer terug.

Maar de bedrijven gaan nu wel belasting betalen!

Welnee. Men spreekt over 2 tot 6 procent belasting, terwijl het normale belastingtarief veel hoger ligt. De EU doet het grootbedrijf uiteraard dus een plezier met deze regeling.

Daarnaast zal de Brusselse EU nu dat ze het (uitsluitende) recht op het belastingheffen van het grootbedrijf eenmaal (en onomkeerbaar!) heeft toegeëigend dat getal verder gaan verlagen komende jaren. De Eurocommissarissen zijn immers de hoogst aangestelde lobbyisten van het grootbedrijf. Herinner dat de EU-voorzitter eigenhandig een aanzienlijk deel van al die belastingontwijking in Luxemburg heeft gerealiseerd.

Win-Win-Win voor EU en Grootbedrijf, Verlies-Verlies voor jou

De EU bereikt dus weer drie mooie doelen: (1)  De EU krijgt immer meer macht, immer meer soevereinitet en immer meer zeggenschap. (2) De EU realiseert een manier om voor zichzelf geld te gaan innen, en wordt daardoor minder afhankelijkheid van de lidstaten en regeringen die nog enige democratische verantwoording moeten afleggen. (3) Ze plezieren het grootbedrijf met lagere belastingen.

Het nadeel? Jij staat erbij, kijkt ernaar en bent je zeggenschap nu dus kwijt. En jij gaat uiteindelijk door de EU ook meer belasting betalen, want de EU behartigt uitsluitend de belangen van het Grootbedrijf. Herinner dat de EU startte als lobbyorganisatie voor het groot kolen-, staal-, - en patentbedrijf. Dat is nooit veranderd, maar wel heel extreem veel uitgebreid.

De EU had correcter geweest door belastingparadijsen als Nederland, Ierland en Luxemburgaan te spreken op hun verantwoordelijkheden en plichten. Maar nee, de EU kiest uiteraard een route die voor hen voordeliger is: centrale EU regelgeving. De Brusselse EU regelt immers al alles in uw leven tot in de kleinste details.

Dus, bedankt Nederland voor uw onoplettendheid, die zeggenschap ben je mooi kwijt!
Succes ermee verder! En oh ja, zie de bijbehorende belastingverhoging alvast maar tegemoet.

Update: Rutte benadrukt Belastingparadijs Nederland vandaag ook weer: Minister Rutte blijft vasthouden aan de afschaffing van dividendbelasting, een standpunt die voor de verkiezingen door geen één van de regerende partijen werd gecommuniceerd. Je mag dus 1,4 miljard euro meer belasting gaan betalen. Een kado van Rutte en Kabinet Rutte 3 aan het Grootbedrijf, jij pakt verplicht die rekening op. Rutte helpt hiermee (Win-Win) de EU een handje in de promotie voor de EU Belastingunie.

Lees ook eens verder bij de bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU The NAZI
3 jaren geleden

Het is schandalig hoe via salamitactiek (steeds een plakje) de EU (en de elite er achter) steeds meer bevoegdheden naar zich toe trekken. Niet te snel, politici en beslissingsnemer op vitale posten omgekocht wordt een oorlog handig omzeild. Vergis U niet: dit is niets minder dan WWIII. Regeringen in land als G’land die niet voldoen worden eenvoudig aan de kant gezet en een zetbaas neergezet. Banken en het grote geld de hebben de absolute macht. Burgers zijn niet meer dan slaven zonder geld en zonder rechten. Bij alles in de gaten gehouden door elektronische apparatuur en vooral voor alles betalen.
Het is de hoogste tijd dat burgers op grotere schaal wakker worden en in actie komen en massaal in verzet komen tegen deze malafide praktijken en hun politici ter verantwoording roepen.

Sleepwet? What the FAQ?

China rangschikt alle inwoners: wie slecht scoort, mag trein of vliegtuig niet meer in en dat is nog maar het begin