in ,

Dark side of Social media: Werden de aanslagen via Twitter gecoördineerd?

De aanslagen in Parijs hebben vele mensenlevens geëist en in een noodtoestand gestort. Maar hoe konden de terroristen hun gruwel zo precies plannen en coördineren? Sociaalnetwerksites zouden daarbij wel eens een cruciale rol kunnen spelen.

Op 12 november plaatste een IS-aanhanger het beeld van een explosie, met daarbij de tekst: “Weldra in het centrum van Parijs, als God het belieft.”

media_xll_8166340

Een dag later zou de eerste zelfmoordenaar zich om 21:16 uur opblazen aan het Stade de France.

Kan toeval zijn uiteraard, maar er zijn nog meer verdachte profielen. Zo plaatste OP-is90 kort na het begin van de aanslagen een foto van de chaos in Parijs online, genomen vanaf een dak.

media_xll_8166342

De perfecte plek om de omgeving te observeren, voor wie op voorhand op de hoogte was natuurlijk. Of Op_is90 zelf die foto nam of toegestuurd kreeg, is vooralsnog niet duidelijk. Mogelijk was de cel rond Op_is90 dus heel nauw bij de terreuraanslag betrokken, als een soort commandopost die het startsein gaf. “Steun de actie”, luidde een tweet drie dagen voor de aanslag aan het adres van verschillende accounts.

Michael Flynn was tot augustus 2014 hoofd van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst, nu staat hij internationaal bekend als topexpert rond islamterreur. “Het is inmiddels duidelijk dat ze hier één à twee dagen voor de daadwerkelijke aanslag over aan het communiceren waren. We hebben bovendien aanwijzingen dat ze nog meer aanslagen plannen in , New York en Washington. Ze gebruiken als een soort van commandopost. Ze hebben ons laten weten dat ze ons zouden aanvallen en ze hebben het nu gedaan.”

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Maandrecord: 12.000 asielaanvragen en willen nu ook vingerafdruk verwijderd hebben

Belastingverhogingen doen fors lagere energiekosten vervagen